Grandiozni projekti samo u Beogradu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 01. 07. 2014. | Komentara: 0

Grandiozni projekti samo u Beogradu

BEOGRAD – Narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Đorđe Stojšić zatražio je danas od ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović i ministra finansija Lazara Krstića pojašnjenje oko putne infrastrukture u Vojvodini.

LSV

On je, u delu sednice predviđenom za postavljanje pitanja i traženje obaveštenja od članova Vlade Srbije, istakao da su po Zakonu o javnoj svojini putevi drugog i trećeg reda preneti na AP Vojvodinu, ali je, kako je rekao, prenebregnuta jedna činjenica da finansiranje za ovakve izdatke nije predviđeno sadašnjom zakonskom regulativom.

- Ja dolazim iz lokalne samouprave Sremska Mitrovica. Prošle godine samo postavio pitanje vezano za regionalni put R103, koji prolazi kroz mesto Laćarak, da li će ikada ući u program Puteva Srbije i buden završen. Nakon ovih poplava situacija na tom putu je još kritičnija. Sada smo došli do situacije da i republika nije nadležna za puteve na teritoriji AP Vojvodine iako se većina budžeta Puteva Srbije puni upravo sa putnih pravaca koji prolaze kroz Pokrajinu – kazao je Stojšić.

On je naglasio da se mnoštvo nadležnosti ne može sprovoditi ukoliko se ne donese Zakon o finansiranju nadležnosti AP Vojvodine koji je više puta najavljivan. Kako je ocenio, infrastruktura na teritoriji Pokrajine je u katastrofalnom stanju. Takođe, Stojšić je podsetio da je bilo velikih obećanja kao što su tunel kroz Frušku goru, Banatska magistrala... dodavši da je to daleko od realizacije, s obzirom na to da sredstva kojima bi se takva stvar mogla izgraditi nisu ni na vidiku.

- Zajedničko svim vladama u Republici Srbiji je da imaju isti odnos prema Vojvodini, kao i da žele da izgrade što grandiozniji, što veći projekat, ali samo iskjlučivo u Beogradu. Imali smo most preko Ade, sad ćemo imati Beograd na vodi. To su sve divni projekti koji će koštati stotine miliona i milijarde dolara, ali oni koji su na vlasti u Beogradu moraju shvatiti da postoje ljudi koji žive i van Beograda i koji moraju i negde da putuju, a ne da im, kad negde krenu, otpadaju točkovi, ispadaju plombe iz zuba od raznih udarnih rupa. I, stvarno je sramota u kakvoj se situaciji nalazi putna mreža na teritoriji AP Vojvodine a i ostatka Srbije – zaključio je Đorđe Stojšić.

(BILSV, 01.07.2014)



Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.
Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook