Grandiozni projekti samo u Beogradu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 01. 07. 2014. | Komentara: 0

Grandiozni projekti samo u Beogradu

BEOGRAD – Narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Đorđe Stojšić zatražio je danas od ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović i ministra finansija Lazara Krstića pojašnjenje oko putne infrastrukture u Vojvodini.

LSV

On je, u delu sednice predviđenom za postavljanje pitanja i traženje obaveštenja od članova Vlade Srbije, istakao da su po Zakonu o javnoj svojini putevi drugog i trećeg reda preneti na AP Vojvodinu, ali je, kako je rekao, prenebregnuta jedna činjenica da finansiranje za ovakve izdatke nije predviđeno sadašnjom zakonskom regulativom.

- Ja dolazim iz lokalne samouprave Sremska Mitrovica. Prošle godine samo postavio pitanje vezano za regionalni put R103, koji prolazi kroz mesto Laćarak, da li će ikada ući u program Puteva Srbije i buden završen. Nakon ovih poplava situacija na tom putu je još kritičnija. Sada smo došli do situacije da i republika nije nadležna za puteve na teritoriji AP Vojvodine iako se većina budžeta Puteva Srbije puni upravo sa putnih pravaca koji prolaze kroz Pokrajinu – kazao je Stojšić.

On je naglasio da se mnoštvo nadležnosti ne može sprovoditi ukoliko se ne donese Zakon o finansiranju nadležnosti AP Vojvodine koji je više puta najavljivan. Kako je ocenio, infrastruktura na teritoriji Pokrajine je u katastrofalnom stanju. Takođe, Stojšić je podsetio da je bilo velikih obećanja kao što su tunel kroz Frušku goru, Banatska magistrala... dodavši da je to daleko od realizacije, s obzirom na to da sredstva kojima bi se takva stvar mogla izgraditi nisu ni na vidiku.

- Zajedničko svim vladama u Republici Srbiji je da imaju isti odnos prema Vojvodini, kao i da žele da izgrade što grandiozniji, što veći projekat, ali samo iskjlučivo u Beogradu. Imali smo most preko Ade, sad ćemo imati Beograd na vodi. To su sve divni projekti koji će koštati stotine miliona i milijarde dolara, ali oni koji su na vlasti u Beogradu moraju shvatiti da postoje ljudi koji žive i van Beograda i koji moraju i negde da putuju, a ne da im, kad negde krenu, otpadaju točkovi, ispadaju plombe iz zuba od raznih udarnih rupa. I, stvarno je sramota u kakvoj se situaciji nalazi putna mreža na teritoriji AP Vojvodine a i ostatka Srbije – zaključio je Đorđe Stojšić.

(BILSV, 01.07.2014)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook