Grandiozni projekti samo u Beogradu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 01. 07. 2014. | Komentara: 0

Grandiozni projekti samo u Beogradu

BEOGRAD – Narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Đorđe Stojšić zatražio je danas od ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović i ministra finansija Lazara Krstića pojašnjenje oko putne infrastrukture u Vojvodini.

LSV

On je, u delu sednice predviđenom za postavljanje pitanja i traženje obaveštenja od članova Vlade Srbije, istakao da su po Zakonu o javnoj svojini putevi drugog i trećeg reda preneti na AP Vojvodinu, ali je, kako je rekao, prenebregnuta jedna činjenica da finansiranje za ovakve izdatke nije predviđeno sadašnjom zakonskom regulativom.

- Ja dolazim iz lokalne samouprave Sremska Mitrovica. Prošle godine samo postavio pitanje vezano za regionalni put R103, koji prolazi kroz mesto Laćarak, da li će ikada ući u program Puteva Srbije i buden završen. Nakon ovih poplava situacija na tom putu je još kritičnija. Sada smo došli do situacije da i republika nije nadležna za puteve na teritoriji AP Vojvodine iako se većina budžeta Puteva Srbije puni upravo sa putnih pravaca koji prolaze kroz Pokrajinu – kazao je Stojšić.

On je naglasio da se mnoštvo nadležnosti ne može sprovoditi ukoliko se ne donese Zakon o finansiranju nadležnosti AP Vojvodine koji je više puta najavljivan. Kako je ocenio, infrastruktura na teritoriji Pokrajine je u katastrofalnom stanju. Takođe, Stojšić je podsetio da je bilo velikih obećanja kao što su tunel kroz Frušku goru, Banatska magistrala... dodavši da je to daleko od realizacije, s obzirom na to da sredstva kojima bi se takva stvar mogla izgraditi nisu ni na vidiku.

- Zajedničko svim vladama u Republici Srbiji je da imaju isti odnos prema Vojvodini, kao i da žele da izgrade što grandiozniji, što veći projekat, ali samo iskjlučivo u Beogradu. Imali smo most preko Ade, sad ćemo imati Beograd na vodi. To su sve divni projekti koji će koštati stotine miliona i milijarde dolara, ali oni koji su na vlasti u Beogradu moraju shvatiti da postoje ljudi koji žive i van Beograda i koji moraju i negde da putuju, a ne da im, kad negde krenu, otpadaju točkovi, ispadaju plombe iz zuba od raznih udarnih rupa. I, stvarno je sramota u kakvoj se situaciji nalazi putna mreža na teritoriji AP Vojvodine a i ostatka Srbije – zaključio je Đorđe Stojšić.

(BILSV, 01.07.2014)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook