Grujić i Petković o problemima u medijima i kulturi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 20. 11. 2012. | Komentara: 0

Grujić i Petković o problemima u medijima i kulturi

NOVI SAD – Vojvođanski sekretar za kulturu i informisanje Slaviša Grujić i ministar kulture Srbije Bratislav Petković razgovarali su juče u Novom Sadu o pitanju finansiranja Radio-televizije Vojvodine (RTV), pitanju pretplate i njenog budućeg regulisanja.

LSV

Slaviša Grujić je na konferenciji za novinare nakon sastanka rekao je da je sa Petkovićem razgovarao i o problemu koji RTV ima sa zgradom, s obzirom da njena zgrada, koja je srušena u NATO bombardovanju 1999. godine, nikada nije obnovljena, pa je pokrajinski javni medijski servis i dalje podstanar u bivšoj zgradi "Naftagasa". Grujić i Petković su kazali da su razgovarali i o primeni medijske strategije, privatizaciji medija, kao i o finansiranju štampanih medija na jezicima nacionalnih zajednica. Na sastanku je bilo reči i o problemu završetka radova na zgradi pozorišta u Subotici, gde kostur pozorišne zgrade godinama stoji, a glumci subotičkog Narodnog pozorišta rade u neuslovnim prostorijama.  Bilo je reči i o mogućnostima za zajedničke projekte, kada je u pitanju kulturno nasledje, kao što su Sremski Karlovci, Petrovaradinska tvrdjava, Sirmium, Vršačka kula, tvrdjava u Baču, manastir Bodjani i Franjevački manastir, ali i o rekonstrukciji Sinagoge u Subotici i završetku radova na dvorcu Šlos u Golubincima.
– Sremski Karlovci predstavljaju zasebnu celinu, a ujedno i poseban identitet cele Srbije i na neki način podsećaju na Sentandreju, koja opet zbog blizine Budimpešte godišnje ima preko dva i po miliona turista i predstavlja turističko blago, zahvaljujući svojoj bogatoj kulturno-istorijskoj prošlosti – rekao je Grujić.

(BILSV, 20. 11. 2012.)



Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook