Grujić osudio napad na novinara

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 12. 07. 2013. | Komentara: 0

Grujić osudio napad na novinara

NOVI SAD - Potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić osudio je danas napade pojedinih medija na novosadskog novinara Nedima Sejdinovića.

LSV

Kako je rekao Grujić, napad na Sejdinovića treba shvatiti kao napad na novinarstvo i na slobodu izražavanja, ali i na pripadnike manjinskih zajednica.

– Ovo nije prvi put, samo su akteri drugi. U poslednje vreme naše društvo konstantno ima potrebu da pronalazi ljude koji imaju „drugačija krvna zrnca“ i da im se to nameće kao problem – rekao je Grujić agenciji Beta. U tekstu koji je objavljen na portalima Koreni i Intermagazin Sejdinović se naziva "muslimanskim vojvodom" i "jednim od vodećih vojvođanskih separatista". Grujić je naglasio da ovakvi napadi postaju "proces", jer se nadovezuju jedan na drugi, i podsetio da su nedavno u sličnoj situaciji bili i novinari i urednici Radio-televizije Vojvodine, kao i novinar Dinko Gruhonjić.

– Gde se završavaju ovakvi napisi u novinama i ovakvi novinari? Ovo je nedopustivo. Ovo je nešto što je recidiv naše nedavne prošlosti sa kojom mi nismo ni na koji način raskrstili – kazao je  potpredsednik vojvođanske vlade. Grujić je dodao da odgovor ne treba tražiti samo u pojedincima i ekstremističkim grupama, jer se ovakva huškačka atmosfera neće promeniti sve dok "država ne zauzme zvaničan stav i stane u odbranu novnara, slobode govora i manjina, odnosno u odbranu čoveka".

– Mi nismo kao društvo zauzeli stav, u medijima ne govorimo o zaštiti ljudi drugog mišljenja i demokratskim i ljudskim slobodama. Hoćemo sa ovakvim porukama da idemo u Evropu, ali to tako ne ide – rekao je Grujić. Novinar Nedim Sejdinović je zahvalio pokrajinskom sekretaru na podršci Nezavisnom društvu novinara Vojvodine (NDNV) i njegovim članovima.

– Ukoliko odista žele demokratizaciju društva i evropski put, predstavnici vlasti moraju zaštititi novinare i medije kada su na udaru ekstremista. Sa druge strane, važno je da i novinari i mediji izveštavaju odgovorno, uz poštovanje profesionalnih standarda i etičkog kodeksa – rekao je Sejdinović.

(BILSV, 12. 06. 2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook