Grujić posetio Zavod za kulturu vojvođanskih Slovaka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 10. 01. 2013. | Komentara: 0

Grujić posetio Zavod za kulturu vojvođanskih Slovaka

NOVI SAD – Potpredsednik Vlade i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić posetio je danas Zavod za kulturu vojvođanskih Slovaka i susreo se sa direktorkom Milinom Slabinskom i predsednicom Nacionalnog saveta Slovaka Anom Tomanovom Makanovom.

LSV

U razgovoru je bilo reči o dosadašnjem radu Zavoda, i o planovima institucije koja prati, promoviše i unapređuje kulturu, sve oblike stvaralaštva i kulturno nasleđe slovačke zajednice u našoj pokrajini.

– Naš današnji susret je radni sastanak koji je poslužio upoznavanju dosadašnjeg rada i planovima Zavoda za kulturu vojvođanskih Slovaka, jer se radi o oblasti i instituciji, koje su od najvećeg značaja za našu pokrajinu – rekao je Grujić. On je rekao da je za Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje upoznavanje sa planovima zavoda za kulturu posebno značajno jer će mu to omogućiti da se na najcelishodniji način uključi i podrškom i nekim našim predlozima.

– Rezultat ovog sastanka biće i inicijativa upućena Zavodu za kulturu Vojvodine od koga očekujem da ove inicijative i planove ne samo ovog, nego i svih drugih zavoda, inkorporira u svoj plan rada i da pronađemo način kako da sve te ideje međusobno prožmemo i pošaljemo poruku svim pokrajinskim zavodima, stvaranjem jedne zajedničke ideje koja će obuhvatiti sve ono najbolje u kulturi nacionalnih zajednica naše pokrajine – rekao je Grujić.

 (BILSV, 10. 01. 2013.)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook