Grujić posetio Zavod za kulturu vojvođanskih Slovaka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 10. 01. 2013. | Komentara: 0

Grujić posetio Zavod za kulturu vojvođanskih Slovaka

NOVI SAD – Potpredsednik Vlade i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić posetio je danas Zavod za kulturu vojvođanskih Slovaka i susreo se sa direktorkom Milinom Slabinskom i predsednicom Nacionalnog saveta Slovaka Anom Tomanovom Makanovom.

LSV

U razgovoru je bilo reči o dosadašnjem radu Zavoda, i o planovima institucije koja prati, promoviše i unapređuje kulturu, sve oblike stvaralaštva i kulturno nasleđe slovačke zajednice u našoj pokrajini.

– Naš današnji susret je radni sastanak koji je poslužio upoznavanju dosadašnjeg rada i planovima Zavoda za kulturu vojvođanskih Slovaka, jer se radi o oblasti i instituciji, koje su od najvećeg značaja za našu pokrajinu – rekao je Grujić. On je rekao da je za Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje upoznavanje sa planovima zavoda za kulturu posebno značajno jer će mu to omogućiti da se na najcelishodniji način uključi i podrškom i nekim našim predlozima.

– Rezultat ovog sastanka biće i inicijativa upućena Zavodu za kulturu Vojvodine od koga očekujem da ove inicijative i planove ne samo ovog, nego i svih drugih zavoda, inkorporira u svoj plan rada i da pronađemo način kako da sve te ideje međusobno prožmemo i pošaljemo poruku svim pokrajinskim zavodima, stvaranjem jedne zajedničke ideje koja će obuhvatiti sve ono najbolje u kulturi nacionalnih zajednica naše pokrajine – rekao je Grujić.

 (BILSV, 10. 01. 2013.)



Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook