Grujić: Očekujemo dobru saradnju sa Zrenjaninom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 11. 12. 2012. | Komentara: 0

Grujić: Očekujemo dobru saradnju sa Zrenjaninom

NOVI SAD – Ocenjujući aktuelni trenutak u kulturi u Zrenjaninu, potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić rekao je prilikom posete ovoj opštini da situacija nije ni bolja ni lošija nego što je, na primer, u Novom Sadu, Subotici ili drugim gradovima u Vojvodini.

LSV

- Novca ima malo, ali ulaganja ipak postoje i prisutne su velike želje i planovi. Zrenjanin ima interes da ulaže u kulturu, onim sredstvima kojima raspolaže. Mi ćemo, takođe, od strane Pokrajine i kroz konkurse i kroz redovno finansiranje imati neke svoje aktivnosti, tako da u narednom periodu očekujemo da ćemo imati dobru saradnju – rekao je Grujić. On se prilikom posete opštini Zrenjanin sastao sa gradonačelnikom Ivanom Bošnjakom i članom Gradskog veća Zrenjanina zaduženom za kulturu Dubravkom Bengin, sa kojima je razgovarao o aktuelnim problemima i planovima vezanim za ustanove kulture.

Tokom sastanka sa Bošnjakom, Grujić je istakao i značaj saradnje Pokrajine i lokalne samouprave, u cilju postavljanja kvalitetne saradnje, jer je zadatak i cilj da se na temeljima dobrih odnosa stvaraju i podržavaju kako institucije kulture, tako i informisanja, koje moraju biti izvan svakodnevne politike. Razgovarano je o pravnim problemima, koji su nastali usled promene vlasti u ovoj lokalnoj samoupravi u pojedinim institucijama kulture i o načinima kako ih rešiti, a sve to u skladu sa Zakonom o kulturi i u skladu sa Zakonom o prenosu nadležnosti AP Vojvodine.

Slaviša Grujić posetio je i Zavod za kulturu vojvođanskih Rumuna, gde je razgovarao sa direktorom Kostom Rošuom, a potom je posetio i Istorijski arhiv, Gradsku biblioteku i Pozorišni klub „Zeleno zvono“.
 
(BILSV, 11.12.2012)




Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook