Grujić: RTV, pored pohvala, zaslužuje i podršku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 01. 02. 2013. | Komentara: 0

Grujić: RTV, pored pohvala, zaslužuje i podršku

NOVI SAD - Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić razgovarao je sa savetnicima za medije i pitanja demokratizacije u Delegaciji Evropske unije u Republici Srbiji  Aleksandrom Đorđevićem i Gordanom Arackić – Nikolić.

Slaviša Grujić

Upoznao ih je sa stanjem u dva najvažnija regionalna medija - Dnevnik Vojvodina presu i Javnom servisu Radio-televizije Vojvodine, koji je pod ingerencijom Radio-televizije Srbije. Osim toga, informisao ih je i o načinu rada medija na jezicima nacionalnih zajednica u Vojvodini, koje pored štampanih medija imaju i svoje izdavaštvo.

Osvrćući se na situaciju u Dnevniku i Radio-televiziji Vojvodine i nagomilane probleme,
Grujić je naglasio da je od interesa Pokrajine i njenih građana, pri tom se misli na 26 nacija koliko ih ima u Vojvodini, da sve one imaju pravo na svoj regionalni štampani dnevni list i regionalni Javni servis. Zato će, kako je rekao, pokrajinska Vlada, u skladu sa mogućnostima i zakonom, gledati da njihov dalji rad poboljša, unapredi i pomogne kroz projektno finansiranje.

- Ako je Javni servis Vojvodine samo u proteklih godinu dana bez nove opreme, bez svog poslovnog prostora i bez uvida u sredstva koja se naplaćuju pretplatom dostigao 80 odsto veću gledanost i ako se Radio Novi Sad "popeo" sa osmog na treće mesto po slušanosti u Pokrajini, onda oni, pored pohvala, zaslužuju i podršku - istakao je Slaviša Grujić.

(RTV, 01.02.2013)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook