Grujić: RTV, pored pohvala, zaslužuje i podršku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 01. 02. 2013. | Komentara: 0

Grujić: RTV, pored pohvala, zaslužuje i podršku

NOVI SAD - Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić razgovarao je sa savetnicima za medije i pitanja demokratizacije u Delegaciji Evropske unije u Republici Srbiji  Aleksandrom Đorđevićem i Gordanom Arackić – Nikolić.

Slaviša Grujić

Upoznao ih je sa stanjem u dva najvažnija regionalna medija - Dnevnik Vojvodina presu i Javnom servisu Radio-televizije Vojvodine, koji je pod ingerencijom Radio-televizije Srbije. Osim toga, informisao ih je i o načinu rada medija na jezicima nacionalnih zajednica u Vojvodini, koje pored štampanih medija imaju i svoje izdavaštvo.

Osvrćući se na situaciju u Dnevniku i Radio-televiziji Vojvodine i nagomilane probleme,
Grujić je naglasio da je od interesa Pokrajine i njenih građana, pri tom se misli na 26 nacija koliko ih ima u Vojvodini, da sve one imaju pravo na svoj regionalni štampani dnevni list i regionalni Javni servis. Zato će, kako je rekao, pokrajinska Vlada, u skladu sa mogućnostima i zakonom, gledati da njihov dalji rad poboljša, unapredi i pomogne kroz projektno finansiranje.

- Ako je Javni servis Vojvodine samo u proteklih godinu dana bez nove opreme, bez svog poslovnog prostora i bez uvida u sredstva koja se naplaćuju pretplatom dostigao 80 odsto veću gledanost i ako se Radio Novi Sad "popeo" sa osmog na treće mesto po slušanosti u Pokrajini, onda oni, pored pohvala, zaslužuju i podršku - istakao je Slaviša Grujić.

(RTV, 01.02.2013)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook