Hiljadu balona za Dan pobede nad fašizmom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Utorak, 10. 05. 2011. | Komentara: 0

Hiljadu balona za Dan pobede nad fašizmom

NOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine obeležila je danas u centru Novog Sada Dan Evrope i Dan pobede nad fašizmom. Tom prilikom pušteno je 1000 šarenih balona, a članica Izvršnog odbora Omladine LSV Tijana Eter istakla je da nas činjenica da se ta dva važna datuma obeležavaju u jednom, podseća da je borba protiv fašizma jedna od temeljnih vrednosti EU.

"Fašizam kakav po zlu pamtimo jeste pobeđen u Drugom svetskom ratu, ali još žive neki njegovi oblici. Nasilje, mržnja, netolerancija, diskriminacija - rasna, polna ili verska... Sve je to fašizam " navela je Eterova. Ona  je ukazala na to da se Liga socijldemokrata Vojvodine već 20 godina dosledno bori protiv fašizma u svim njegovim oblicima i dosledno zalaže za ulazak Srbije u Evropsku uniju.

"Zato danas puštamo ovih hiljadu balona. Da poručimo da smo bili i da ćemo biti brana fašizmu, kao i da ćemo sve činiti da Vojvodina i Srbija budu što pre deo evropske porodice, gde i pripadamo " zaključila je Tijana Eter.

 (BILSV, 08. 05. 2011.)




Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook