Hitno identifikovati i kazniti napadače u Beški

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 17. 01. 2017. | Komentara: 0

Hitno identifikovati i kazniti napadače u Beški

Novi Sad, 17. januar 2017. - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje brutalan fizički napad na članice i članove Inicijative mladih za ljudska prava.
Nedopustivo je i sramno pesničenje i šutiranje devojaka i mladića samo zato što su se usudili da skrenu pažnju na činjenicu da je krajnji trenutak da zaćute ratni zločinci kako bi se progovorilo o žrtvama. 

LSV

Još je užasnije ukoliko su tačne informacije sa lica mesta da su batinaši iz obezbeđenja tribine SNS nakon prebijanja devojaka i mladića još demolirali njihove automobile i fotografisali tablice.

Ukoliko odmah ne bude poznat identitet tih nasilnika i ako odmah ne budu zbog toga sankcionisani, biće sasvim jasno da policija u Republici Srbiji ima stranačka ograničenja u postupanju.

Niko nema prava da tuče i zastrašuje!

Niko nema pravo da gura i sklanja kameru koja sve to snima! I niko nema pravo da to toleriše.

Ako je neko zaboravio, Veselin Šljivančanin je u Haškom tribunalu osuđen na 10 godina zatvora zbog pomaganja i podržavanja mučenja oko 200 hrvatskih zarobljenika na farmi Ovčara kod Vukovara u jesen 1991.godine. Oslobođen je nakon dve trećine odslužene kazne.

A Beška je u kojoj je večeras trebalo da govori na tribini SNS je pored Hrtkovaca i Slankamena, jedno od mesta koje je obeležio progon građana hrvatske nacionalnosti mračnih devedesetih godina.

Večerašnji incident u mnogome podseća na samo, hapšenja Šljivančanina 2003. godine kada je u neredima u Beogradu povređeno 46 policajaca, uništeno sedam policijskih džipova, dve marice,  desetine privatnih automobila, kao i brojni prozori na zgradama. Tada je demoliran i sam centar Novog Sada, za čega niko do danas nije odgovarao.

Potpredsednik
Lige socijlademokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook