Hitno obezbediti pijaću vodu i u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 15. 02. 2014. | Komentara: 0

Hitno obezbediti pijaću vodu i u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Zrenjaninski ligaši i ligašice organizovali su danas akciju na nekoliko lokacija u gradu i, zajedno sa sugrađanima i sugrađankama, zatražili da se hitno reši problem pijaće vode u Zrenjaninu.

LSV

Odbornik LSV u zrenjaninskoj Skupštini Vladimir Milošev upozorio je da se ne sme dozvoliti da Zrenjaninci i Zrenjaninke budu građani drugog reda.

- Pitamo kako je moguće da se u Užicu angažuju sva raspoloživa sredstva, izgradi osam kilometara vodovoda za 44 dana i obezbedi građanima pijaća voda, a u Zrenjaninu je to nemoguće? Podržavamo sve što je u interesu građana i građanki, bez obzira na to gde žive, ali podsećamo da ljudi u Zrenjaninu više od 10 godina nemaju ispravnu vodu za piće – rekao je Milošev.

On je istakao da je situacija u Zrenjaninu još apsurdnija jer su projekat, sredstva i garancije za izgradnju fabrike vode pribavljeni još pre skoro dve  godine, ali da je očigledno da zrenjaninska vlast ne želi da se reši ovaj gorući problem i započne sa sprovođenjem investicije.

- Indikativno je da iza svega ovoga postoji debela politička pozadina instruirana od najvišeg rukovodstva vladajuće koalicije – ocenio je odbornik LSV.

Milošev je rekao da ligašice i ligaši u Zrenjaninu, nakon apela i zahteva gradskim i republičkim vlastima, pokreću inicijativu koju će građanke i građani Zrenjanina moći da podrže svojim potpisima, a kojom se zahteva obezbeđivanje ispravne pijaće vode.

- Pozivamo građanke i građane da podrže svojim potpisima inicijativu, kako bismo po završetku svih akcija, uputili jasan zajednički zahtev vlastima da bezuslovno i bez odlaganja krenu u rešavanje ovog ozbiljnog problema – istakao je Vladimir Milošev.

 

(BILSV, 15.02.2014)



Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook