I Vojvodina da se pita u evrointegracijama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 04. 07. 2013. | Komentara: 0

I Vojvodina da se pita u evrointegracijama

NOVI SAD – Pred nama je težak posao uvođenja Srbije u Evropu, posao koji iziskuje mogo rada i u kojem Autonomna pokrajina Vojvodina i njene institucije moraju aktivno učestvovati, istakao je sinoć poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini APV Aleksandar Marton.

LSV

Tokom jučerašnje rasprave o izveštaju Fonda evropski poslovi AP Vojvodine za 2012. godinu koji su poslanici LSV podržali, Marton je ukazao da Vojvodina treba Evropi, ali da i Vojvodini treba Evropa, a da put Republike Srbije ka Evropskoj uniji vodi upravo preko AP Vojvodine.
– Nadam se da nas nekakva olovka iz Beograda neće precrtati i neće reći da institucije AP Vojvodine ne trebaju učestvovati u pregovaračkom procesu sa Evropskom unijiom. Možemo puno toga da ponudimo i da pomognemo pregovarački proces Republike Srbije – upozorio je Marton

Fond za lobiranje

Kako je naveo upravo je Fond evropski poslovi taj preko kojeg Vojvodina u Briselu, kao sedištu Evropske unije, treba da lobira za Srbiju, Vojvodinu i sve lokalne samouprave. On je rekao i da treba preći preko uvreda i neistina poput one da je taj fond separatistički, te da se mora  raditi više i bez obaziranja na teške reči i uvrede.
– Pređimo preko uvreda i pomozimo Vojvodini da privuče strane investicije. Dovedimo svež kapital, otvorimo nova radna mesta i pokažimo da možemo bolje. Tu zameram ne samo Fondu i njegovom rukovodstvu, nego i celokupnoj pokrajinskoj administraciji. Moramo biti jasniji i odlučniji – rekao je Marton. Dodao je da se to sve mora raditi i cilju ubrzavanja procesa integracija Srbije u zajednicu evropskih naroda a da je, i pored ohrabrujućih vesti iz Brisela, neophodno da svi činioci vlasti u našoj državi sve svoje resurse usmere na otklanjanjau prepreka na evropskom putu naše države.

Šta je sa decentralizacijom


Aleksandar Marton je upozorio i da je jedna od temeljnih evropskih vrednosti jasna decentralizacija i jačanje regionalnih vlasti, a da je istovremeno AP Vojvodina poslednjih 20 i više godina često na udaru pojedinaca koji apsolutno negiraju savremeno poimanje decentralizacije.
– Po njima je i ovakav fond suvišan i separatistički. Po nama je fond možda i nedovoljan. Mi bi smo želeli instituciju koja se aktivnije bavi pitanjima prezentacije vrednosti Autonomne pokrajine Vojvodine, a samim tim i stvaranjem dobrih preduslova za povećanje stranih investicija – rekao je Marton upozorivši da je pokrajinska administracija veoma često, bila oprezni i bojažljiva u promociji AP Vojvodine.
 
(BILSV, 04. 07. 2013)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook