Ispoštovati Odluku o korišćenju simbola Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 11. 03. 2017. | Komentara: 0

Ispoštovati Odluku o korišćenju simbola Vojvodine

Novi Sad, 11. mart 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje nadležnima u Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, Institutu za onkologiju Vojvodine, te Institutu za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici zašto je sa sa zgrada ovih zdravstvenih ustanova uklonjena zastava Autonomne pokrajine Vojvodine.

LSV

Ustav Republike Srbije u svom 183. članu jasno određuje nadležnosti Vojvodine po pitanju utvrđivanja i načina korišćenja simbola pokrajine. Skupština Vojvodine je i svojim Statutom, kao i Odlukom o izgledu i korišćenju simbola i tradicionalnih simbola AP Vojvodine, jasno utvrdila da AP Vojvodina ima zastavu i tradicionalnu zastavu, te da se one uporedo ističu.

Činjenica da je sa instituta u Sremskoj Kamenici, kao i sa mnogih zgrada lokalnih samouprava uklonjena zastava Vojvodine, predstavlja kršenja Ustava i Odluke Skupštine AP Vojvodine.

LSV podseća da je ovom odlukom predviđeno da će se korišćenje zastave i grba Vojvodine usaglasiti sa odlukom Skupštine APV i Uputstvom Pokrajinske vlade u roku od šest meseci, što ističe ovih dana, tačnije 15. marta.

LSV poziva sve nadležne da poštuju Ustav i propise, te da u najkraćem roku ponovo istaknu zastavu Autonomne pokrajine Vojvodine i na taj način izbegnu novčanu kaznu, koja je predviđena članom 13. Pokrajinske skupštinske odluke o izgledu i korišćenju simbola i tradicionalnih simbola AP Vojvodine

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook