Čanak: Kako državni organ može da ima slavu?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 08. 06. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Kako državni organ može da ima slavu?

BEOGRAD - Kako je moguće da državni organ u sekularnoj državi ima slavu " upitao je danas u Skupštini Srbije predsednik Lige socijademokrata Vojvodine Nenad Čanak premijera Mirka Cvetkovića. Naime, kako je rekao, on je dobio poziv od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u kojem piše da ga pozivaju na "proslavu dana Ministarstva, dana policije i slave policije".

Nenad Čanak

- Kako može da se Ustav Republike Srbije krši i to masovno u domenu sekularnosti, obzirom da niz javnih preduzeća u Republici Srbiji ima svoje slave iako je, ponavljam, Srbija sekularna država, i da to nikome ne zasmeta, a da se istovremeno svaki put kada se pomene decentralizacija poziva na Ustav i nemogućnost njegovog čak ni slobodnijeg tumačenja, a kamoli kršenja, dok je ovo direktno izmena karaktera države u kojoj živimo " naveo je Čanak. On je upitao i "ko će da odgovara za to što je Srbija potiho prevedena iz sekularne u teokratsku državu"?
  
Čanak je takođe upitao i kako je moguće u sekularnoj državi da sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve na Kosovu dobija plate, doprinose i ostale prinadležnosti iz Budžeta Republike Srbije, a ostale verske zajednice na Kosovu ne.

(BILSV, 07.06.2011.)



Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook