Čanak: Medijska scena svedena na večnu morbidnost, vulgarnost i površnost

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 04. 09. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Medijska scena svedena na večnu morbidnost, vulgarnost i površnost

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozdravio je zabranu emitovanja jutarnjeg programa televizije Pink u Crnoj Gori. 

LSV

Savet Agencije za elektronske medije Crne Gore zabranio je ovaj program na šest meseci zbog emisije „Novo vikend jutro“ u kojoj je voditeljka Jovana Jeremić razgovarala privatnim detektivom o navodnim uzrocima avgustovske tragedije na Cetinju, kojim je prekršena Konvencija o prekograničnoj televiziji, u delu koji se odnosi na obavezu poštovanja dostojanstva ljudskog bića i osnovnih prava drugih.

Čanak je istakao da ovakvu odluku pozdravlja jer je dizanje rejtinga kao cilj jutarnjeg programa dobilo potpuno novu dimenziju neukusa medijskim raskopavanjem još svežih grobova deset cetinjskih žrtava među kojima i dvoje dece.

– S druge strane, prikazivanje Cetinjana i Crnogoraca uopšte kao primitivne zajednice u kojoj je najveći problem krvna osveta i provincijalizam je najgrublja moguća uvreda Cetinju i čitavoj prijateljskoj Crnoj Gori – rekao je Čanak za Danas. 

On dodaje da činjenica da se se jutarnji program TV Pink i dalje, čak i bez opomene, emituje u Srbiji, govori o ovdašnjoj medijskoj sceni, koja je, kaže, svedena na večnu morbidnost, vulgarnost i površnost. Poručuje da ne može svaka tema biti materijal za rijaliti, ma koliko privlačila gledalište.

(SzILSV, 04.09.2022)



Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.
Izjave | Subota, 20. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: U LSV nema konfuzije, vreme je za mlađe ljude

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da u stranci nema konfuzije posle odlaska višegodišnjeg lidera.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook