Kostreš: Ulazak u EU značio bi bolji i kvalitetniji život građana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 07. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Ulazak u EU značio bi bolji i kvalitetniji život građana

ZRENJANIN / NOVI SAD – Prihvatanje francusko-nemačkog plana o Kosovu za građane i građanke Srbije značilo bi bolji i kvalitetniji život i evropske integracije, izjavio je za zrenjaninsku KTV predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.

LSV

- To znači da bi pitanje pijaće vode, ne samo u Zrenjaninu nego u svim delovima Vojvodine u kojima nema zdrave i dobre pijaće vode, moglo da bude rešeno. Bilo bi rešeno i pitanje kvalitetnog vazduha sa kojim imamo sve više problema, zatim pitanja kao što je da vozovi iskaču iz šina, da imamo uništenu i devastiranu putnu i železničku infrastrukturu. To su sve stvari koje bi bile rešavane i omogućile bi bolji i kvalitetniji život stanovnika i Vojvodina i čitave Srbije – istakao je on. 

Kostreš je ukazao i da su subvencije za poljoprivrednike po hektaru nekoliko desetina evra, a u zemljama u okruženju koje su članice Evropske unije su oko 300 evra. 

- To su konkretne stvari koje će omogućiti bolji ikvalitetniji život našim ljudima. Da ne govorim o tome da su najveći donatori i investitori u Srbiji članice EU. Mi moramo da kažemo da želimo da živimo dobro, kvalitetno. Ljudi se sećaju kako smo mi u Zrenjaninu živeli osamdesetih godina, a kako se živelo u Temišvaru i Segedinu. Danas su Temišvar i Segedin ono što je Zrenjanin bio devedesetih godina. To je najkonkretniji primer šta znači kada neka zemlja uđe u Evropsku uniju – zaključio je Kostreš.

(SzILSV, 07.02.2023)



Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook