Predsedništvo LSV zauzeće stav o predlogu
za rekonstrukciju Vlade Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Predsedništvo LSV zauzeće stav o predlogu
za rekonstrukciju Vlade Vojvodine

NOVI SAD - Komentarišući početak pregovora o rekonstrukciji Vlade Vojvodine, potpredsednik pokrajinske vlade Dušan Jakovljev rekao je za današnji Dnevnik da će konačan stav Lige socijaldemokrata Vojvodine o tom predlogu doneti njeno Predsedništvo.

Jakovljev je kazao i da je LSV spremna za razgovor o toj temi, ali da ipak "sve zavisi od pokrajinskog premijera Bojana Pajtića", te da smatra da samo smanjenje broja resora nije presudno za efikasniji rad te vlade.

"Administracija u Vojvodini bila bi mnogo efikasnija kad bi se republička vlast odgovornije odnosila prema njoj, odnosno kad bi brže donosila zakone o imovini i finansiranju nadležnosti Pokrajine " ocenio je Jakovljev. U izjavi za Blic, Jakovljev je istakao da mu je predsednik Vlade AP Vojvodine Bojan Pajtić preneo ideju da se smanji broj sekretarijata jer uzimajući u obzir nadležnosti, može da izazove otpor republike što pokrajinska vlada ima više sekretarijata nego država ministarstava.

"On mi je, dakle, preneo ideju o rekonstrukciji, o sekretarijatima koje je moguće spojiti " naveo je Jakovljev, koji je i predsednik Političkog saveta LSV.

(BILSV, 08. 03. 2011.)




Izjave | Četvrtak, 02. 06. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Samo paori ne smeju u Beograd

NOVI SAD - Kako je moguće da u Beogradu može da se organizuje Parada ponosa, sa punim pravom, da se organizuje i miting podrške Ratku Mladiću, bez obzira šta ja mislio o tome i to je pravo ljudi koji plaćaju porez u ovoj zemlji, a da samo paori nemaju pravo da postave svoja pitanja " upitao je danas u Novom Sadu predsednik LSV Nenad Čanak.
Izjave | Četvrtak, 02. 06. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Zabraniti Obraz i njime slične

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozdravio je večeras odluku Ustavnog suda Srbije o zabrani neonacističke organizacije Nacionalni stroj i zatražio da i ostale slične ekstremističke organizacije budu zabranjene.
Izjave | Utorak, 31. 05. 2011. | Komentara: 0

Više pokrajinske imovine nego do sada

NOVI SAD - Novi zakon o javnoj svojini, čiji bi nacrt trebalo da bude usaglašen u narednih dvadeseak dana ne predviđa da se Vojvodini vrati sva imovina po Ustavu iz 1974. godine, pišu današnje Večernje novosti. Ovo mišljenje definitivno je preovladalo u dosadašnjim konsultacijama predsednika radne grupe Bojana Kostreša sa predstavnicima stranaka vlasti, navodi taj list.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook