Jerkov: LSV neće podržati zakon o Dvorskom kompleksu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 07. 05. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: LSV neće podržati zakon o Dvorskom kompleksu

NOVI SAD - Karađorđevići i Dedinje podelili su vladajuću koaliciju u kojoj su brojni protiv toga da nekadašnji kraljevski dvor bude besplatno dat na koriščenje princu Aleksandru i njegovoj porodici, kako to piše u Predlogu zakona o Dvorskom kompleksu, javlja Nacionalni građanski. Portparloka Lige socijaldemoktrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, kaže za taj list da s obzirom da Srbija nije monarhija, LSV neće podržati ovaj zakon.

- Sporan nam je 4. član, ne vidimo zašto bismo bilo kojoj porodici davali da živi u Dvorskom kompleksu pošto Srbija nema kralja. Ova država i njeni građani imaju mnogo prečih problema od izdržavanja lažne kraljevske porodice. Šalili smo se da bi onda i Titovim naslednicima trebalo dati, recimo, Sava centar " rekla je Aleksnadra Jerkov i dodala da nije sporno to da država treba da održava Dvorski kompleks kao kulturno blago. Ona je naglasila i da ne stoji ni pozivanje u zakonu na Španiju, jer je ta zemlja zvanično monarhija.

- Strašno je licemerno i što zakon brani ministar Marković, koji je član Krunskog saveta " istakla je Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 07.05.2011.)




Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.

Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook