Jerkov: Najvažnije da je Srbija ostala na putu za EU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 14. 12. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Najvažnije da je Srbija ostala na putu za EU

NOVI SAD - Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov ocenila je gostujući u Jutarnjem progranu na RTV Pinku da put Srbije u Evropu nije stopiran, i “da ko god da je imao takav interes, samo ga je usporio”.

Aleksandra Jerkov

- Iako je bilo naravno mnogo pokušaja da se on stopira, pri tom zaista ne mislim da se ti faktori, koji su to radili, nalaze u Demokratskoj stranci – rekla je Jerkova. Kako je navela za Ligu je najvažnije da je Srbija ostala na putu za Evropu.

- A, da li je taj put usporen, naravno da je važno, i naravno da treba utvrditi odgovornost svakoga ko bi za to mogao biti odgovoran. Ali kažem opet, ne vidimo u Demokratskoj stranci glavne krivce za to – navala je ona. Jerkova je rekla i da će u narednih šest meseci biti izbori u Srbiji, te da se nada se to neće ni na koji način uticati na evropsku budućnost Srbije

- To jeste izlaz, ne iz svih problema, pošto će nama ostati veliki broj problema, ali  verujete da je sa partnerima u Evropskoj uniji mnogo lakše te probleme rešavati – rekla je Jerkova. Ona je dodala da je i ekonomska  kriza u Italiji, Grčkoj,
Španiji i Irskoj  pokazala da će, kada ste deo jedne porodice ekonomsko moćnih država, uvek tu biti neko da pomogne.

- Srbija je mala ekonomija, mala zemlja koja je zavisna u velikoj meri od stranih evropskih ekonomija. Zbog toga je važno da se oslonimo na njih i naravno da Vlada radi sve što može. Situacija u kojoj smo se našli nakon preuzimanja vlasti 2008. godine nije bila ni malo laka. Nasleđe 90 - ih je jako teško, i sve to danas prouzrokuje veliki deo problema – navela je ona.

(BILSV, 14. 12. 2011.)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook