Jerkov: Sednice će biti, nisam Zoran Vučević

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 03. 09. 2012. | Komentara: 0

Jerkov: Sednice će biti, nisam Zoran Vučević

NOVI SAD – Predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov obavestila je sve odbornike u novosadskom parlamentu da je nastavak vanredne sednice od 29. avgusta, koja nije održana zbog toga što sem nje u sali nije bilo odbornika, zakazala za 12. septembar.

Aleksandra Jerkov

Ona je ukazala da tumačenje opozicije da se vanredna sednica mora nastaviti u roku od sedam dana nema utemeljenje u zakonu i Poslovniku o radu Skupštine grada, niti je opozicija, kako tvrdi, o tome konsultovala Ministarstvo za lokalnu samoupravu.

Sednice je moglo i da ne bude

- To je samo jedno od tumačenja novonastale situacije. Prema jednom tumačenju nisam ni bila u obavezi da zakazujem nastavak sednice koja zbog nedostatka kvoruma nije održana, a prema drugom mogla sam ga zakazati za tri meseca - rekla je Jerkova. Ona je dodala da je želela da ispoštuje predlog opozicije i da je zato zakazala nastavak sednice u najmekšem roku, kako bi se parlamentarni procesi u Novom Sadu odvijali nesmetano.

- Grad je u identičnoj situaciji bio 2007. godine kada tadašnji predsednik Skupštine Zoran Vučević (otac Miloša Vučevića) zbog nedostatika kvoruma više nikada nije zakazao nastavak sednice koju je tražila tadašnja opozicija - rekla je Jerkova. Kako je navela, ona ne želi da se takva situacija ponovi i da se zato odlučila da pruži još jednu šansu opoziciji da, ako ima većine, dođe do promene vlasti u Novom Sadu.

U Novom Sadu atmosfera linča


Komentarišući ispisivanje uvredljivog grafita protiv predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka, Jerkova je u izjavi za Tanjug ocenila da u Novom Sadu vlada atmosfera linča u kojoj se poziva na progon političkih protivnika,
- Indikativno je da se pojavljivanje grafita dešava u isto vreme kada je najavljena promena vlasti u Novom Sadu. Mislim da se Novosađanima ništa dobro ne piše ukoliko ovi ljudi, koji to rade, zaista i dođu na vlast - kazala je ona. Prema njenim rečima, poruka grafita je da svako ko je drugačiji, nema šta da traži u Novom Sadu i dodala da je uverena kako Novosađani neće trpeti takve stavove.

- Imajući u vidu političku istoriju ljudi iz Srpske napredne stranke, uklapa mi se u njihovu dosadašnju političku ideologiju, da ljude nazivaju ustašama - zaključila je Jerkova. Osvrnuvši se na lomljenje table sa imenom Zorana Đinđića na fasadi Filozofskog fakulteta u Novom Sadu i ispisivanje pogrdnih parola na račun Igora Pavličića, Jerkova je ocenila da je i to dokaz da oni koje žele smenu vlasti nemaju razumevanja za demokratske procese i izbornu volju građana.

- Nedopustive su pretnje nečijoj porodici, ispisivanje parola i sličnih postupaka, samo da bi se obezbedila većina za smenu vlasti - istakla je Aleksandra Jerkov agenciji Beta.

(BILSV, 03.09.2012)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook