Jovanović: Neprekidno usavršavati obrazovanje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 02. 09. 2014. | Komentara: 0

Jovanović: Neprekidno usavršavati obrazovanje

SREMSKI KARLOVCI - Zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice Aleksandar Jovanović, povodom početka nove školske 2014/2015. godine, posetio je juče najstariju obrazovnu ustanovu - Karlovačku gimnaziju.

LSV

Jovanović je u svom obraćanju, između ostalog, ukazao da je skoro vekovna tradicija da se 1. septembar vezuje za sam početak nove školske godine u predškolskim, osnovnim i srednjim vaspitno-obrazovnim ustanovama. On je ocenio da je obrazovanje kontinuitet koji se ne zaustavlja, pa se tako na početku svake školske godine samo nastavljaju oni poslovi koji su se radili u prethodnim godinama, kao i da savremeni tokovi društva nalažu da se obrazovni proces svake godine usavršava i dopunjuje ili da se ponešto menja.
– Kvalitetno obrazovanje, posvećena edukacija novog naraštaja može da bude izuzetan produkt za budućnost našeg društva. Bez adekvatnog i savremenog obrazovanja, društvo je izuzetno siromašno. Svi na svoj način treba da našim obrazovnim institucijama damo podršku za poboljšanje i da se trudimo da pored edukacije, te ustanove u istoj meri budu i primer za sociološko i društveno vaspitanje naše dece, koja su naše najveće bogatstvo i budućnost – rekao je Jovanović. Slavica Šokica, direktorica Karlovačke gimnazije, takođe je poželela svim đacima, pogotovo prvacima, svojim kolegama prosvetnim radnicima i naravno roditeljima - uspešnu novu školsku godinu širom Vojvodine.

(BILSV, 02. 09. 2014)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook