Jovanović: Neprekidno usavršavati obrazovanje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 02. 09. 2014. | Komentara: 0

Jovanović: Neprekidno usavršavati obrazovanje

SREMSKI KARLOVCI - Zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice Aleksandar Jovanović, povodom početka nove školske 2014/2015. godine, posetio je juče najstariju obrazovnu ustanovu - Karlovačku gimnaziju.

LSV

Jovanović je u svom obraćanju, između ostalog, ukazao da je skoro vekovna tradicija da se 1. septembar vezuje za sam početak nove školske godine u predškolskim, osnovnim i srednjim vaspitno-obrazovnim ustanovama. On je ocenio da je obrazovanje kontinuitet koji se ne zaustavlja, pa se tako na početku svake školske godine samo nastavljaju oni poslovi koji su se radili u prethodnim godinama, kao i da savremeni tokovi društva nalažu da se obrazovni proces svake godine usavršava i dopunjuje ili da se ponešto menja.
– Kvalitetno obrazovanje, posvećena edukacija novog naraštaja može da bude izuzetan produkt za budućnost našeg društva. Bez adekvatnog i savremenog obrazovanja, društvo je izuzetno siromašno. Svi na svoj način treba da našim obrazovnim institucijama damo podršku za poboljšanje i da se trudimo da pored edukacije, te ustanove u istoj meri budu i primer za sociološko i društveno vaspitanje naše dece, koja su naše najveće bogatstvo i budućnost – rekao je Jovanović. Slavica Šokica, direktorica Karlovačke gimnazije, takođe je poželela svim đacima, pogotovo prvacima, svojim kolegama prosvetnim radnicima i naravno roditeljima - uspešnu novu školsku godinu širom Vojvodine.

(BILSV, 02. 09. 2014)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook