Ko je odgovoran za nečinjenje u slučaju Begeja?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 09. 05. 2013. | Komentara: 0

Ko je odgovoran za nečinjenje u slučaju Begeja?

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu zahteva od aktuelne vlasti da saopšti ko je od gradskih funkcionera odgovoran za nečinjenje u situaciji velikog ekološkog akcidenta, zbog kojeg građani i građanke Zrenjanina već nedelju dana trpe nesnosne neprijatne mirise i Begejom pluta hiljade mrtvih riba.

LSVKako se navodi u saopštenju zrenjaninskih ligaša, događaj je formalno potvrđen i o njemu su građani obavešteni tek nakon pritiska javnosti i usled interesovanja medija.

- Zrenjaninski ligaši i ligašice pitaju da li je ćutanje onih koji vode grad i nadležnih lokalnih institucija posledica toga što je i ovaj događaj dokaz nesposobnosti koalicije koja vodi Zrenjanin? Jer, dok se vodi politička bitka oko direktorskog mesta u JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin, a aktuelni v.d. direktora tog preduzeća i gradonačelnik se javno međusobno prozivaju, Zrenjanin i dalje nema centralni prečistač, pa se sve otpadne vode slivaju upravo u Begej. Usled visokih vodostaja Dunava i Tise, takva situacija je rezultirala ekološkom katastrofom – ističe se u saopštenju.

Oni podsećaju na predizborna obećanja, a potom i, kako napominju, hvalisanja vladajuće koalicije o ulaganjima u infrastrukturu i rešavanju komunalnih problema građana i građanki Zrenjanina. Posledica nestručnosti i neodgovornosti istih koji su to obećavali je današnja situacija čiji se uzrok danima nije znao i čije su žrtve građani, napominju ligaši.

- GrO LSV Zrenjanin zahteva od gradskih funkcionera da prestanu sa obmanama poput fabrike vode koja, sudeći po sadašnjem toku događaja, neće biti završena u ovoj deceniji. Umesto toga, tražimo da se počne sa rešavanjem svakodnevnih problema Zrenjaninaca i Zrenjaninki, koji se gomilaju skoro godinu dana. Ovaj ekološki akcident dokazao je ponovo i ispravnost zalaganja političke borbe LSV da AP Vojvodina dobije veće ingerencije. Ukoliko bi postojale takve nadležnosti u vodoprivrednoj oblasti sigurno je da bi ovaj problem bio mnogo brže i lakše rešen – zaključuje se u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.

(BILSV, 09.05.2013)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook