Ko je odgovoran za nečinjenje u slučaju Begeja?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 09. 05. 2013. | Komentara: 0

Ko je odgovoran za nečinjenje u slučaju Begeja?

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu zahteva od aktuelne vlasti da saopšti ko je od gradskih funkcionera odgovoran za nečinjenje u situaciji velikog ekološkog akcidenta, zbog kojeg građani i građanke Zrenjanina već nedelju dana trpe nesnosne neprijatne mirise i Begejom pluta hiljade mrtvih riba.

LSVKako se navodi u saopštenju zrenjaninskih ligaša, događaj je formalno potvrđen i o njemu su građani obavešteni tek nakon pritiska javnosti i usled interesovanja medija.

- Zrenjaninski ligaši i ligašice pitaju da li je ćutanje onih koji vode grad i nadležnih lokalnih institucija posledica toga što je i ovaj događaj dokaz nesposobnosti koalicije koja vodi Zrenjanin? Jer, dok se vodi politička bitka oko direktorskog mesta u JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin, a aktuelni v.d. direktora tog preduzeća i gradonačelnik se javno međusobno prozivaju, Zrenjanin i dalje nema centralni prečistač, pa se sve otpadne vode slivaju upravo u Begej. Usled visokih vodostaja Dunava i Tise, takva situacija je rezultirala ekološkom katastrofom – ističe se u saopštenju.

Oni podsećaju na predizborna obećanja, a potom i, kako napominju, hvalisanja vladajuće koalicije o ulaganjima u infrastrukturu i rešavanju komunalnih problema građana i građanki Zrenjanina. Posledica nestručnosti i neodgovornosti istih koji su to obećavali je današnja situacija čiji se uzrok danima nije znao i čije su žrtve građani, napominju ligaši.

- GrO LSV Zrenjanin zahteva od gradskih funkcionera da prestanu sa obmanama poput fabrike vode koja, sudeći po sadašnjem toku događaja, neće biti završena u ovoj deceniji. Umesto toga, tražimo da se počne sa rešavanjem svakodnevnih problema Zrenjaninaca i Zrenjaninki, koji se gomilaju skoro godinu dana. Ovaj ekološki akcident dokazao je ponovo i ispravnost zalaganja političke borbe LSV da AP Vojvodina dobije veće ingerencije. Ukoliko bi postojale takve nadležnosti u vodoprivrednoj oblasti sigurno je da bi ovaj problem bio mnogo brže i lakše rešen – zaključuje se u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.

(BILSV, 09.05.2013)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook