Koncert za Međunarodni dan Roma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 06. 04. 2012. | Komentara: 0

Koncert za Međunarodni dan Roma

NOVI SAD - Međunarodni dan Roma, 8. april, obeležiće se ovog vikenda u Novom Sadu sa nekoliko umetničkih programa, a centralna proslava održaće se u subotu, 7. aprila od 20 časova u bašti letnjeg bioskopa Kulturnog centra Novog Sada, kada je predviđen koncert romske muzike "Rekviem".

Aleksandar Jovanovic

Kako je najavljeno na današnjoj konferenciji za novinare u Skupštini grada, glavna zvezda ovog međunarodnog koncerta biće indijski muzičar Rocky Singh, nekadašnji bubnjar britansko-indijske grupe Asian Dub Foundation. Pored njega, novosadska publika imaće prilike da čuje i harmonikaša Mišu Ivića, kao i Sinana Aćifovića. Drugog dana obeležavanja dana Roma, predviđena je projekcija filma "Cigani lete u nebo", koja će se održati u nedelju, 8. aprila, od 18 časova u Kulturnom centru Novog Sada. Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović pozvao je Novosađane i Novosađanke da svojim prisustvom uveličaju obeležavanje Međunarodnog dana Roma i prisustvuju koncertu romske muzike, ali i projekciji filma dan kasnije.

- Novi Sad je oduvek negovao različitosti i Romi su deo istorije našeg grada. Skupština grada je podržala ideju o obeležavanju Međunarodnog dana Roma i ja verujem da će muzički program oduševiti ali i privući nove ljubitelje romske muzike - kazao je Jovanović. Glavni organizator dvodnevnog programa, novosadski muzičar Olah Vince istakao je da je muzika glavni nosilac romske kulture i identiteta.

- Romska pesma je najveće blago romske kulture - poručio je Vince. Pored navedenih programa, predviđen je i recital na romskom i srpskom jeziku. Održavanje manifestacije pomogla je Skupštine grada, kao i Kulturni centar Novog Sada, a ulaz na sve manifestacije je slobodan.

(BILSV, 06.04.2012.)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook