Kostreš u MUP-u razgovara o protestu paora

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 24. 11. 2015. | Komentara: 0

Kostreš u MUP-u razgovara o protestu paora

NOVI SAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš danas će u Beogradu u 13.30 razgovarati sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) o protestima poljoprivrednika.

LSV

- Mi ne želimo incidente i sukobe ali nismo spremni ni da odustanemo od protesta, jer je predloženi zakon o poljoprivrednom zemljištu veoma loš po vojvođanske paore - rekao je Kostreš za agenciju Beta.

On je dodao da će LSV zatražiti od MUP-a da poljoprivrednicima bude dozvoljeno da u četvrtak uđu u Beograd na traktorima i da na taj način izraze protest. Kostreš je pozvao na smirivanje strasti, kada su u pitanju današnji protest poljoprivrednika, koji su iz nekoliko vojvođanskih mesta krenuli prema Beogradu, ali ih je policija blokirala.

- Poljoprivrednici imaju pravo na protest protiv veoma lošeg Zakona o poljoprivrednom zemljištu, ali taj protest mora da se odvija u skladu sa dobrim vojvođanskim običajima. Ovo nije stranačko pitanje, već pitanje opstanka malih i srednjih poljoprivrednih gazdinstava u Vojvodini - kazao je on i pozvao poljoprivrednike koji su danas krenuli u protestnu vožnju da se priključe LSV i da zajedno s Ligom u četvrtak predaju zahteve, bez obzira na međusobne razlike.

(BILSV, 24.11.2015)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook