Kostreš: LSV ne zatvara vrata LDP-u

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 04. 02. 2014. | Komentara: 0

Kostreš: LSV ne zatvara vrata LDP-u

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je danas da ta stranka ne zatvara vrata Liberalno demokratskoj partiji i da su otvoreni za saradnju i razgovore, ali da "ne reaguju na pozive preko medija".

LSV

– Ne znam zbog čega takav agresivan nastup i zbog čega dobijamo i poziv i otkazivanje moguće saradnje preko medija, to smo mogli mnogo bolje i kvalitetnije da odradimo. To je pravo LDP, a mi njima ne zatvaramo vrata, imaju mogućnost da odluče u kom pravcu će da se kreću dalje i šta će uraditi u periodu koji predstoji – rekao je Kostreš Tanjugu. Zamenik predsednika LSV je rekao da je Liga otvorena za razgovore i da i dalje misli da bi svi relevantni politički činioci koji se zalažu za građansku opciju, regionalističku politiku i zaštitu interesa i prava manjinskih zajednica trebalo da razgovaraju, ali da "nije navikla da sa ljudima za koje očekuju da im budu partneri razgovaraju i šalju poruke preko medija".
– Mi na pozive preko medija ne reagujemo, to je zbog marketinga, to nije iskreno. Svi koji su spremni da razgovaraju sa nama mogu da dođu sutra u Novi Sad na sastanak, a licitiranje preko medija nije način na koji se razgovara sa Ligom – rekao je Kostreš. On je naveo da ne isključuje mogućnost razgovora sa LDP, ali, kako je kazao, prvo mora da dođe do toga da sedne i razgovara. Kostreš je dodao da očekuje i razgovore sa Borisom Tadićem, koji će, kako je saznaje Tanjug, sa bivšim članovima DS i onima koji im se pridružuju, sutra krenuti u proces registracije nove stranke, koja će se najverovatnije zvati Nova demokratska stranka.
Kostreš je za agenciju Beta dodao da je LSV pozvala više stranaka i koalicija u Novi Sad na sutrašnji razgovor o mogućoj predizbornoj saradnji. Kako je naveo, pozivi su upućeni Liberalno-demokratskoj partiji, zatim grupaciji oko bivšeg predsednika Srbije i Demokratske stranke Borisa Tadića, strankama Zajedno za Srbiju i Zajedno za Vojvodinu, Bošnjačkom bloku, Zelenoj stranci, Zelenoj ekološkoj stranci, i svima ostalima koji predstavljaju ono što LSV vidi kao "gradjanski blok".
– Nismo pozvali Ujedinjene regione Srbije i Demokratsku stranku – rekao je Kostreš i dodao da će sastanak biti sutra u podne u prostorijama LSV. Doda o je da odluka o tome kako će LSV izaći na izbore, zavisi od toga ko je spreman da uvaži LSV i razgovara s njom.
 
(RTV, 04.02.2014)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook