Kostreš: LSV ne zatvara vrata LDP-u

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 04. 02. 2014. | Komentara: 0

Kostreš: LSV ne zatvara vrata LDP-u

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je danas da ta stranka ne zatvara vrata Liberalno demokratskoj partiji i da su otvoreni za saradnju i razgovore, ali da "ne reaguju na pozive preko medija".

LSV

– Ne znam zbog čega takav agresivan nastup i zbog čega dobijamo i poziv i otkazivanje moguće saradnje preko medija, to smo mogli mnogo bolje i kvalitetnije da odradimo. To je pravo LDP, a mi njima ne zatvaramo vrata, imaju mogućnost da odluče u kom pravcu će da se kreću dalje i šta će uraditi u periodu koji predstoji – rekao je Kostreš Tanjugu. Zamenik predsednika LSV je rekao da je Liga otvorena za razgovore i da i dalje misli da bi svi relevantni politički činioci koji se zalažu za građansku opciju, regionalističku politiku i zaštitu interesa i prava manjinskih zajednica trebalo da razgovaraju, ali da "nije navikla da sa ljudima za koje očekuju da im budu partneri razgovaraju i šalju poruke preko medija".
– Mi na pozive preko medija ne reagujemo, to je zbog marketinga, to nije iskreno. Svi koji su spremni da razgovaraju sa nama mogu da dođu sutra u Novi Sad na sastanak, a licitiranje preko medija nije način na koji se razgovara sa Ligom – rekao je Kostreš. On je naveo da ne isključuje mogućnost razgovora sa LDP, ali, kako je kazao, prvo mora da dođe do toga da sedne i razgovara. Kostreš je dodao da očekuje i razgovore sa Borisom Tadićem, koji će, kako je saznaje Tanjug, sa bivšim članovima DS i onima koji im se pridružuju, sutra krenuti u proces registracije nove stranke, koja će se najverovatnije zvati Nova demokratska stranka.
Kostreš je za agenciju Beta dodao da je LSV pozvala više stranaka i koalicija u Novi Sad na sutrašnji razgovor o mogućoj predizbornoj saradnji. Kako je naveo, pozivi su upućeni Liberalno-demokratskoj partiji, zatim grupaciji oko bivšeg predsednika Srbije i Demokratske stranke Borisa Tadića, strankama Zajedno za Srbiju i Zajedno za Vojvodinu, Bošnjačkom bloku, Zelenoj stranci, Zelenoj ekološkoj stranci, i svima ostalima koji predstavljaju ono što LSV vidi kao "gradjanski blok".
– Nismo pozvali Ujedinjene regione Srbije i Demokratsku stranku – rekao je Kostreš i dodao da će sastanak biti sutra u podne u prostorijama LSV. Doda o je da odluka o tome kako će LSV izaći na izbore, zavisi od toga ko je spreman da uvaži LSV i razgovara s njom.
 
(RTV, 04.02.2014)



Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook