Kostreš: Nadam se dogovoru u Novom Sadu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 28. 06. 2012. | Komentara: 0

Kostreš: Nadam se dogovoru u Novom Sadu

NOVI SAD – U ovom momentu dosta je teško reći šta bi moglo da se desi u pregovorima o budućoj većini u Novom Sadu, ali Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje da je moguć dogovor sa Demokratskom strankom oko nastavka upravljanja gradom, ocenio je danas zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.

Bojan Kostreš

U izjavi novinarima u Novom Sadu, Kostreš je naveo da trenutno postoje dve opcije raspleta u Novom Sadu - jedna, po kojoj bi Demokratska stranka i Liga socijaldemokrata napravile većinu koja bi mogla da nastavi upravljanje gradom, i druga, da Demokratska stranka, zajedno sa Dverima, Demokratskom strankom Srbije i Srpskom radikalnom strankom formira većinu koja će upravljati gradom.  

U opoziciju sa zadovoljstvom

– Ono što Liga socijaldemokrata Vojvodine veruje je da ćemo uspeti da se dogovorimo. Verujemo, da je saradnja sa radikalima, Demokratskom strankom Srbije i Dverima samo opcija pojedinaca u Demokratskoj stranci, a da to nije stav cele stranke. Ali, ukoliko se takva odluka donese, Liga socijaldemokrata Vojvodine će sa velikim zadovoljstvom otići u opoziciju – naveo je Kostreš.
Komentarišući razvoj situacije po pitanju formiranja Vlade Srbije, koju će po svemu sudeći formirati Socijalistička partija Srbije i Srpska napredna stranka,  Kostreš je rekao da je Liga u tom slučaju protiv učešća SPS u pokrajinskoj vladi.
Naveo je da se mora napraviti jasna vododelnica između toga ko je na jednoj strani političkog spektra, a ko na drugoj.
– Taj tip političkog svingeraja Liga socijaldemokrata Vojvodine neće podržati. Mi nismo spremni da budemo u vlasti svi sa svima i ako je vlast sama po sebi povod bavljenja politikom, LSV će otići u opoziciju. Dakle, ako svi mogu sa svima, Liga ne može sa svima – zaključio je Kostreš.

Ne odustajemo od interesa Vojvodine

Zamenik predsednika LSV je rekao i da nema razloga da Liga socijaldemokrata Vojvodine odustane od onoga što po Ustavu pripada Vojvodini, dodajući da će se videti kako će se nova skupštinska većina odnositi prema autonomiji Vojvodine.
– Nadam se da sada skupštinska većina u AP Vojvodini neće morati zbog svojih gazda u Beogradu da se sakriva iza raznih manipulacija, da spušta glavu i da ne vodi računa o interesima Vojvodine – istakao je Kostreš.

(BILSV, 28. 06. 2012.)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook