Kostreš: Ne menjam svoje političke stavove

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 29. 03. 2014. | Komentara: 0

Kostreš: Ne menjam svoje političke stavove

ZRENJANIN -  Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, poručio je danas nakon povratka iz Rusije da zabrana njegovog ulaska u Rusiju do 2017. godine sigurno neće promeniti njegove političke stavove i zalaganja kojih se drži već 25 godina.

LSV

17. godine sigurno neće promeniti njegove političke stavove i zalaganja kojih se drži već 25 godina.  Kostreš je u uključenju u Dnevnik Radio-televizije Vojvodine rekao i da očekuje odgovor od ambasade Rusije koji je zakon prekršio, na koji način i kako je moguće da ga je, od sedam članova delegacije koji su otputovali u Rusiju, prekršio jedino on.

Tretiran kao kriminalac

– Nije mi jasno šta se dogodilo i sigurno ćemo zajedno sa advokatima tražiti objašnjenje od ambasade Rusije, jer smo dobili informaciju da možemo da se žalimo i to ćemo i učiniti. Ja nisam kriminalac i ne želim da me tako tretiraju, a ako Ruska Federacija zbog mojih političkih stavova ne želi da me vidi na svojoj teritoriji onda je to neka druga stvar i to je meni prihvatljivo, jer ja ih sigurno neću menjati –  rekao je Kostreš. On je dodao i da se zabrana desila u momentu kada se očekivalo da Srbija glasa za rezoluciju, za koju on nije mogao da glasa. Kostreš je objasnio da mu je za ceo slučaj rečeno na izlasku iz Rusije.
– Tada mi je prišao policajac koji je rekao da mi je zabranjen povratak u Rusiju u naredne tri godine i da ću biti lišen slobode ako se budem vratio. Insistirali su da potpišem neke formulare, fotografisali me i ispratili me do dela aerodroma koji je međunarodna zona – rekao je Kostreš.
– Ja sam insistirao da mi se kaže koji zakon sam prekršio i kada. Policijac koji je bio nadležan za mene je rekao da za vreme svog boravka u Rusiji u prethodnih nekoliko dana nisam prekršio nikakav zakon, da je on dobio naređenje da to uradi i da nema ovlašćenja da daje više informacija – rekao je on. Kostreš je izrazio očekivanje da će mu uskoro biti saopšteni detalji zabrane ulaska u Rusiju jer, kako je rekao, nije jasno kako je moguće da šef jedne parlamentarne grupe, ako nije prekršio nijedan zakon i koji je radio u interesu Srbije i u dogovoru sa šeficom delegacije, bude proglašen za „non grata“ osobu.

Rusi tražili da glasam suprotno stavu Srbije

Kostreš je nešto kasnije u izjavi Tanjugu rekao da mu nije jasno šta se dogodilo povodom skupa u Moskvi gde je, kako je rekao, zastupao interese Republike Srbije i glasao o deklaraciji onako kako je dogovoreno da bude stav Srbije. Predstavnici ruskog Ministarstva inostranih poslova tražili su da glasam onako kako Rusija traži, odnosno da jedan deo iz deklaracije o kojoj se glasalo bude izbačen, napomenuo je Kostreš.
– Moguće je da je problem nastao zbog mojih političkih opredeljenja, koja sam zastupao i na sastanku u Rusiji, ali nije u redu da se od mene pravi nekakav kriminalac, a da ja pri tom ne znam zašto – kazao je Kostreš.

(BILSV, 29. 03. 2014)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook