Kostreš: Ne menjam svoje političke stavove

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 29. 03. 2014. | Komentara: 0

Kostreš: Ne menjam svoje političke stavove

ZRENJANIN -  Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, poručio je danas nakon povratka iz Rusije da zabrana njegovog ulaska u Rusiju do 2017. godine sigurno neće promeniti njegove političke stavove i zalaganja kojih se drži već 25 godina.

LSV

17. godine sigurno neće promeniti njegove političke stavove i zalaganja kojih se drži već 25 godina.  Kostreš je u uključenju u Dnevnik Radio-televizije Vojvodine rekao i da očekuje odgovor od ambasade Rusije koji je zakon prekršio, na koji način i kako je moguće da ga je, od sedam članova delegacije koji su otputovali u Rusiju, prekršio jedino on.

Tretiran kao kriminalac

– Nije mi jasno šta se dogodilo i sigurno ćemo zajedno sa advokatima tražiti objašnjenje od ambasade Rusije, jer smo dobili informaciju da možemo da se žalimo i to ćemo i učiniti. Ja nisam kriminalac i ne želim da me tako tretiraju, a ako Ruska Federacija zbog mojih političkih stavova ne želi da me vidi na svojoj teritoriji onda je to neka druga stvar i to je meni prihvatljivo, jer ja ih sigurno neću menjati –  rekao je Kostreš. On je dodao i da se zabrana desila u momentu kada se očekivalo da Srbija glasa za rezoluciju, za koju on nije mogao da glasa. Kostreš je objasnio da mu je za ceo slučaj rečeno na izlasku iz Rusije.
– Tada mi je prišao policajac koji je rekao da mi je zabranjen povratak u Rusiju u naredne tri godine i da ću biti lišen slobode ako se budem vratio. Insistirali su da potpišem neke formulare, fotografisali me i ispratili me do dela aerodroma koji je međunarodna zona – rekao je Kostreš.
– Ja sam insistirao da mi se kaže koji zakon sam prekršio i kada. Policijac koji je bio nadležan za mene je rekao da za vreme svog boravka u Rusiji u prethodnih nekoliko dana nisam prekršio nikakav zakon, da je on dobio naređenje da to uradi i da nema ovlašćenja da daje više informacija – rekao je on. Kostreš je izrazio očekivanje da će mu uskoro biti saopšteni detalji zabrane ulaska u Rusiju jer, kako je rekao, nije jasno kako je moguće da šef jedne parlamentarne grupe, ako nije prekršio nijedan zakon i koji je radio u interesu Srbije i u dogovoru sa šeficom delegacije, bude proglašen za „non grata“ osobu.

Rusi tražili da glasam suprotno stavu Srbije

Kostreš je nešto kasnije u izjavi Tanjugu rekao da mu nije jasno šta se dogodilo povodom skupa u Moskvi gde je, kako je rekao, zastupao interese Republike Srbije i glasao o deklaraciji onako kako je dogovoreno da bude stav Srbije. Predstavnici ruskog Ministarstva inostranih poslova tražili su da glasam onako kako Rusija traži, odnosno da jedan deo iz deklaracije o kojoj se glasalo bude izbačen, napomenuo je Kostreš.
– Moguće je da je problem nastao zbog mojih političkih opredeljenja, koja sam zastupao i na sastanku u Rusiji, ali nije u redu da se od mene pravi nekakav kriminalac, a da ja pri tom ne znam zašto – kazao je Kostreš.

(BILSV, 29. 03. 2014)



Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook