Kostreš: Prestanite sa politikom devedesetih godina i uvedite sankcije Putinovoj Rusiji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 15. 06. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Prestanite sa politikom devedesetih godina i uvedite sankcije Putinovoj Rusiji

Novi Sad, 15. jun 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od vlasti da shvate ozbiljnost situacije i pridruže se sankcijama koje je Evropska unija uvela Ruskoj Federaciji zbog agresije na Ukrajinu.

LSV

Jučerašnja odluka Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta da usvoji nacrt izveštaja o Srbiji, kojim se traži hitno uvođenje sankcija Rusiji, jasno ukazuje da će dalje odustajanje Srbije od uvođenja mera prema Putinovom autoritatnom režimu veoma naštetiti interesima naše zemlje.

LSV se slaže sa ocenama evropskih parlamentaraca da je nedopustivo što Srbija, kao kandidat za članstvo u Evropskoj uniji, još nije uskladila pozicije sa EU.

Zbog politike naših vlasti, evrointegracije Srbije stoje u mestu, nema nikakvog napretka i bilo kakvih najava otvaranja novih pregovaračkih klastera.

Za državu, koja je još pre 20 godina snažno naglasila potrebu pridruživanja Evropskoj uniji, to je nedopustivo.

LSV zato insistira na konkretnim koracima i nedvosmislenoj politici koja će osuditi agresorski i totalitarni režim Vladimira Putina i uvesti mu sankcije.

Srbija se ne sme vratiti u devedesete godine!

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.

Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook