Kostreš: Spremni smo da formiramo evropski blok

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 21. 12. 2019. | Komentara: 0

Kostreš: Spremni smo da formiramo evropski blok

NOVI SAD - Vojvođanski front je politička platforma koja ima za cilj da oko sebe okupi sve one političke partije, pokrete, predstavnike nevladinog sektora i pojedince koji žele da se ujedine oko jasno definisanog vrednosnog sistema i političkih ciljeva predstavljenih u Memorandumu o budućnosti Vojvodine. Osnivanje Vojvođanskog fronta nije trenutni odgovor na izazove predstojećih izbora, iako sam siguran da će većina potpisnica ovog dokumenta biti i u predizbornoj koaliciji, već potreba da se jasno i nedvosmisleno pruži alternativa nacionalističkom i centralističkom režimu Aleksandra Vučića, ali i samozvanoj pravoj opoziciji koja je po mnogim pitanjima veoma bliska režimskim stavovima, kaže za Danas Bojan Kostreš, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine, u odgovoru na pitanje šta su ciljevi osnivanja jednog ovakvog bloka i da li je on formiran da bi izašao na predstojeće izbore. 

LSV

- Srbija koja je spremna da prepozna i prihvati različitosti na svojoj teritoriji, da razume potrebu i korist od pune autonomije Vojvodine jeste Srbija za koju se mi borimo. Evroatlantske integracije, decentralizovana i regionalizovana građanska i sekularna država koja se neće, pod izgovorom da pomaže Srbima van Srbije mešati u unutrašnja pitanja susednih država, kao što se to sada uz histeriju tabloida i pomoć neodgovornih izjava lidera Saveza za Srbiju dešava u Crnoj Gori, jeste Srbija za kakvu se mi zalažemo - ističe Kostreš.

On napominje da za izgradnju takve države traže saveznike i u Beogradu i centralnoj Srbiji.

- Što se konkretno predstojećih izbora tiče, spremni smo da kao Vojvođanski front učestvujemo u stvaranju evropskog bloka koji je neophodan kao alternativa postojećim političkim savezima – kaže Kostreš.

(SzILSV, 21.12.2019)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook