Kostreš: Spremni za razgovor jer je Vojvodina najvažnija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 14. 09. 2013. | Komentara: 0

Kostreš: Spremni za razgovor jer je Vojvodina najvažnija

NOVI SAD – Komentarišući najavu predsednika LDP-a Čedomira Jovanovića da će pozvati opozicione partije na dogovor o budućoj saradnji, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je da će se, ako poziv stigne, svakako odazvati.

LSV

Za njega je logično da slično ideološki profilisane partije sarađuju, ali da mora postojati platforma koja će biti prihvatljiva svima.

- Mi smo spremni da razgovaramo sa svima, jer nama je Vojvodina najvažnija i svako ko bude spreman da prihvati naše stavove oko Pokrajine doborodošao je za saradnju – rekao je Kostreš za list Danas.

O tome kakvi su izgledi da se svi koji se pominju dogovore, s obzirom na to da su se do sada ponašali kao rogovi u vreći, Kostreš za današnju Politiku kaže:

- Jedan moj prijatelj se našalio kada je video poziv LDP-a, rekavši da Čeda pozivana reujedinjenje DS-a, koji onda LSV-u nudi koaliciju. Šalu na stranu, svi moramo da postavimo jasne ciljeve, jer se oko načelnih vrednosti uvek složimo, ali one nikada nisu konkretne. Kad se tačno dogovorimo oko autonomije Vojvodine, onda treba da se dogovorimo o tome kako treba da izgleda privreda, jer LDP je liberalna stranka, mi ostali smo socijaldemokrate, ili se takvima predstavljamo, pa na koji način mislimo da rešimo Kosovo. Kada se konkretno dogovorimo oko tih pet-deset stvari, možemo da očekujemo da će od toga biti nekog rezultata – istakao je Kostreš.

(BILSV, 14.09.2013)



Saopštenja | Subota, 15. 06. 2024. | Komentara: 0

Obustavite proces izručenja Andreja Gnjota

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva hitno ukidanje odluke Višeg suda u Beogradu kojim je odobreno izručenje beloruskog novinara i aktiviste Andreja Gnjota diktatorskom režimu u Minsku.

Saopštenja | Petak, 14. 06. 2024. | Komentara: 0

Konkretne reakcije i kazne za nasilje nad prosvetnim radnicima odmah, jer već je kasno

Oštro osuđujemo još dva nova u nizu napada na prosvetne radnike koji su se juče desili u beogradskoj osnovnoj školi i po povratku učenika sa rekreativne nastave. Ovoga puta to nije bio napad učenika, nego napad roditelja, koji na ovaj način daju učenicima za pravo da i oni nastave svoje napade.
Iz medija | Petak, 14. 06. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Njima je jedini zakon Aleksandar Vučić

Advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik, govoreći o novom šefu Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Vladimiru Orliću i bivšem šefu BIA Aleksandru Vulinu, kaže da nisu bitne personalne karakteristike, već da je bitno da oni koji su na čelu bespogovorno slušaju i prate naređenja. Njima su jedini Ustav, zakon i naredba – Aleksandar Vučić, dodaje on.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook