Kostreš: Spremni za razgovor jer je Vojvodina najvažnija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 14. 09. 2013. | Komentara: 0

Kostreš: Spremni za razgovor jer je Vojvodina najvažnija

NOVI SAD – Komentarišući najavu predsednika LDP-a Čedomira Jovanovića da će pozvati opozicione partije na dogovor o budućoj saradnji, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je da će se, ako poziv stigne, svakako odazvati.

LSV

Za njega je logično da slično ideološki profilisane partije sarađuju, ali da mora postojati platforma koja će biti prihvatljiva svima.

- Mi smo spremni da razgovaramo sa svima, jer nama je Vojvodina najvažnija i svako ko bude spreman da prihvati naše stavove oko Pokrajine doborodošao je za saradnju – rekao je Kostreš za list Danas.

O tome kakvi su izgledi da se svi koji se pominju dogovore, s obzirom na to da su se do sada ponašali kao rogovi u vreći, Kostreš za današnju Politiku kaže:

- Jedan moj prijatelj se našalio kada je video poziv LDP-a, rekavši da Čeda pozivana reujedinjenje DS-a, koji onda LSV-u nudi koaliciju. Šalu na stranu, svi moramo da postavimo jasne ciljeve, jer se oko načelnih vrednosti uvek složimo, ali one nikada nisu konkretne. Kad se tačno dogovorimo oko autonomije Vojvodine, onda treba da se dogovorimo o tome kako treba da izgleda privreda, jer LDP je liberalna stranka, mi ostali smo socijaldemokrate, ili se takvima predstavljamo, pa na koji način mislimo da rešimo Kosovo. Kada se konkretno dogovorimo oko tih pet-deset stvari, možemo da očekujemo da će od toga biti nekog rezultata – istakao je Kostreš.

(BILSV, 14.09.2013)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook