Kostreš: Spremni za razgovor jer je Vojvodina najvažnija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 14. 09. 2013. | Komentara: 0

Kostreš: Spremni za razgovor jer je Vojvodina najvažnija

NOVI SAD – Komentarišući najavu predsednika LDP-a Čedomira Jovanovića da će pozvati opozicione partije na dogovor o budućoj saradnji, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je da će se, ako poziv stigne, svakako odazvati.

LSV

Za njega je logično da slično ideološki profilisane partije sarađuju, ali da mora postojati platforma koja će biti prihvatljiva svima.

- Mi smo spremni da razgovaramo sa svima, jer nama je Vojvodina najvažnija i svako ko bude spreman da prihvati naše stavove oko Pokrajine doborodošao je za saradnju – rekao je Kostreš za list Danas.

O tome kakvi su izgledi da se svi koji se pominju dogovore, s obzirom na to da su se do sada ponašali kao rogovi u vreći, Kostreš za današnju Politiku kaže:

- Jedan moj prijatelj se našalio kada je video poziv LDP-a, rekavši da Čeda pozivana reujedinjenje DS-a, koji onda LSV-u nudi koaliciju. Šalu na stranu, svi moramo da postavimo jasne ciljeve, jer se oko načelnih vrednosti uvek složimo, ali one nikada nisu konkretne. Kad se tačno dogovorimo oko autonomije Vojvodine, onda treba da se dogovorimo o tome kako treba da izgleda privreda, jer LDP je liberalna stranka, mi ostali smo socijaldemokrate, ili se takvima predstavljamo, pa na koji način mislimo da rešimo Kosovo. Kada se konkretno dogovorimo oko tih pet-deset stvari, možemo da očekujemo da će od toga biti nekog rezultata – istakao je Kostreš.

(BILSV, 14.09.2013)



Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook