Kostreš: Spremni za razgovor jer je Vojvodina najvažnija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 14. 09. 2013. | Komentara: 0

Kostreš: Spremni za razgovor jer je Vojvodina najvažnija

NOVI SAD – Komentarišući najavu predsednika LDP-a Čedomira Jovanovića da će pozvati opozicione partije na dogovor o budućoj saradnji, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je da će se, ako poziv stigne, svakako odazvati.

LSV

Za njega je logično da slično ideološki profilisane partije sarađuju, ali da mora postojati platforma koja će biti prihvatljiva svima.

- Mi smo spremni da razgovaramo sa svima, jer nama je Vojvodina najvažnija i svako ko bude spreman da prihvati naše stavove oko Pokrajine doborodošao je za saradnju – rekao je Kostreš za list Danas.

O tome kakvi su izgledi da se svi koji se pominju dogovore, s obzirom na to da su se do sada ponašali kao rogovi u vreći, Kostreš za današnju Politiku kaže:

- Jedan moj prijatelj se našalio kada je video poziv LDP-a, rekavši da Čeda pozivana reujedinjenje DS-a, koji onda LSV-u nudi koaliciju. Šalu na stranu, svi moramo da postavimo jasne ciljeve, jer se oko načelnih vrednosti uvek složimo, ali one nikada nisu konkretne. Kad se tačno dogovorimo oko autonomije Vojvodine, onda treba da se dogovorimo o tome kako treba da izgleda privreda, jer LDP je liberalna stranka, mi ostali smo socijaldemokrate, ili se takvima predstavljamo, pa na koji način mislimo da rešimo Kosovo. Kada se konkretno dogovorimo oko tih pet-deset stvari, možemo da očekujemo da će od toga biti nekog rezultata – istakao je Kostreš.

(BILSV, 14.09.2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook