KOSTREŠ: SRBIJA DA OTKAŽE POSETU SERGEJA LAVROVA

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 03. 06. 2022. | Komentara: 0

KOSTREŠ: SRBIJA DA OTKAŽE POSETU SERGEJA LAVROVA

Novi Sad, 03. jun 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od vlasti naše države i predsednika Aleksandra Vučića da uskrati gostoprimstvo i otkaže najavljenu posetu ruskog ministra inostranih poslova.  

LSV

Neprihvatljivo je ugostiti jednog od glavnih protagonista agresivne politike Putinovog režima, koja je postala glavna pretnja evropskom i svetskom miru a pored toga ova poseta bi veoma otežala političku poziciju Srbije. 

Jasna je namera režima u Kremlju da ovom posetom Srbiju izoluje i veže za sebe, čime bi došlo do stezanja omče oko vrata naše zemlje. Srbija nema ni interesa ni kapaciteta da se ponovo nađe izolovana u društvu otpadničkih zemalja i režima. 

Sergej Lavrov je proglašen za nepoželjnu osobu u gotovo svim državama Evrope i našeg regiona i jasno je da ako Srbija želi da nastavi put evropskih integracija, ona mora uskladiti spoljnu politiku sa zemljama Evropske unije. 

Srbija se mora pridružiti paketu sankcija protiv Putinovog režima, jer je to civilizacijsko, etičko i vrednosno pitanje prvog reda. 

Režim koji masovno ubija civile i pretvara ukrajinske gradove i sela u pepeo, mora biti sankscionisan i izolovan. 

Čovek koji preti nuklearnim ratom, odnosno potpunim uništenjem ljudske civilizacije, nema šta da traži u Srbiji!

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš
Saopštenja | Četvrtak, 24. 08. 2023. | Komentara: 0

Predsednik LSV-Vojvođani Bojan Kostreš uputio čestitku povodom Dana nezavisnosti Ukrajine

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš uputio je danas čestitku ambasadoru Ukrajine u Beogradu Volodimiru Tolkaču povodom Dana nezavisnosti ove države.
Odbori LSV | Sreda, 23. 08. 2023. | Komentara: 0

Zrenjanin se guši! Vazduh zagađen arsenom, sumpor-dioksidom, čađi

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani izražava zabrinutost zbog zagađenosti vazduha u Zrenjaninu.
Saopštenja | Utorak, 22. 08. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučić udaljava Srbiju od EU

Poslednjih dana Aleksandar Vučić preko svojih medijskih ispostava ubeđuje građane Srbije da je on žrtva velikih pritisaka. Istina je da od Vučića niko ne traži više nego što se traži od drugih država regiona koje idu ka EU.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook