KOSTREŠ: SRBIJA DA OTKAŽE POSETU SERGEJA LAVROVA

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 03. 06. 2022. | Komentara: 0

KOSTREŠ: SRBIJA DA OTKAŽE POSETU SERGEJA LAVROVA

Novi Sad, 03. jun 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od vlasti naše države i predsednika Aleksandra Vučića da uskrati gostoprimstvo i otkaže najavljenu posetu ruskog ministra inostranih poslova.  

LSV

Neprihvatljivo je ugostiti jednog od glavnih protagonista agresivne politike Putinovog režima, koja je postala glavna pretnja evropskom i svetskom miru a pored toga ova poseta bi veoma otežala političku poziciju Srbije. 

Jasna je namera režima u Kremlju da ovom posetom Srbiju izoluje i veže za sebe, čime bi došlo do stezanja omče oko vrata naše zemlje. Srbija nema ni interesa ni kapaciteta da se ponovo nađe izolovana u društvu otpadničkih zemalja i režima. 

Sergej Lavrov je proglašen za nepoželjnu osobu u gotovo svim državama Evrope i našeg regiona i jasno je da ako Srbija želi da nastavi put evropskih integracija, ona mora uskladiti spoljnu politiku sa zemljama Evropske unije. 

Srbija se mora pridružiti paketu sankcija protiv Putinovog režima, jer je to civilizacijsko, etičko i vrednosno pitanje prvog reda. 

Režim koji masovno ubija civile i pretvara ukrajinske gradove i sela u pepeo, mora biti sankscionisan i izolovan. 

Čovek koji preti nuklearnim ratom, odnosno potpunim uništenjem ljudske civilizacije, nema šta da traži u Srbiji!

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš
Saopštenja | Utorak, 06. 06. 2023. | Komentara: 0

Kostreš pisao ambasadorima SAD, Kanade i Velike Britanije povodom godišnjice iskrcavanja u Normandiji

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI Bojan Kostreš uputio je danas dopis ambasadorima Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i Velike Britanije povodom godišnjice iskrcavanja savezničkih snaga u Normandiji.
Odbori LSV | Utorak, 06. 06. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Uslov za razvoj Zrenjanina je odlazak nesposobne vlasti na čelu sa Salapurom

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI podseća bahatog i nesposobnog zrenjaninskog gradonačelnika Simu Salapuru da se danas navršavaju 254 godine od kada je naš grad carskom poveljom, dobio status Slobodnog carskog trgovišta, svoj prvi Senat i prvi gradski sud. 
Saopštenja | Nedelja, 04. 06. 2023. | Komentara: 0

Vojvođani: Zašto plaćamo skuplji dizel i gas od država EU?

Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su istrajni u svojim apelima da država zaustavi zloupotrebu tržišta nafte i gasa, kao i pljačku građana Srbije i Vojvodine.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook