KOSTREŠ: SRBIJA DA OTKAŽE POSETU SERGEJA LAVROVA

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 03. 06. 2022. | Komentara: 0

KOSTREŠ: SRBIJA DA OTKAŽE POSETU SERGEJA LAVROVA

Novi Sad, 03. jun 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od vlasti naše države i predsednika Aleksandra Vučića da uskrati gostoprimstvo i otkaže najavljenu posetu ruskog ministra inostranih poslova.  

LSV

Neprihvatljivo je ugostiti jednog od glavnih protagonista agresivne politike Putinovog režima, koja je postala glavna pretnja evropskom i svetskom miru a pored toga ova poseta bi veoma otežala političku poziciju Srbije. 

Jasna je namera režima u Kremlju da ovom posetom Srbiju izoluje i veže za sebe, čime bi došlo do stezanja omče oko vrata naše zemlje. Srbija nema ni interesa ni kapaciteta da se ponovo nađe izolovana u društvu otpadničkih zemalja i režima. 

Sergej Lavrov je proglašen za nepoželjnu osobu u gotovo svim državama Evrope i našeg regiona i jasno je da ako Srbija želi da nastavi put evropskih integracija, ona mora uskladiti spoljnu politiku sa zemljama Evropske unije. 

Srbija se mora pridružiti paketu sankcija protiv Putinovog režima, jer je to civilizacijsko, etičko i vrednosno pitanje prvog reda. 

Režim koji masovno ubija civile i pretvara ukrajinske gradove i sela u pepeo, mora biti sankscionisan i izolovan. 

Čovek koji preti nuklearnim ratom, odnosno potpunim uništenjem ljudske civilizacije, nema šta da traži u Srbiji!

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš
Izjave | Subota, 02. 07. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Došao đavo po svoje

Došao đavo po svoje. Ovako je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš prokomentarisao nalaz Demostata da u Srbiji Aleksandar Vučić uživa samo jedan odsto više poverenja od predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina.
Izjave | Subota, 02. 07. 2022. | Komentara: 0

Skupština Vojvodine treba da se izjasni o agresiji Rusije na Ukrajinu

Liga socijaldemokrata Vojvodine bi mogla da pokrene pred vojvođanskim parlamentom zvaničnu osudu podrške agresije Rusije na Ukrajinu i time da Skupština APV podrži ukrajinsku zajednicu u Vojvodini, izjavio je pokrajinski poslanik LSV Saša Šućurović. 
Odbori LSV | Petak, 01. 07. 2022. | Komentara: 0

LSV: Regionalni vodovodi jedini put da Vojvođani dobiju ispravnu vodu

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je odluka kikindskih vlasti da kubik vode i kanalizacionih usluga poskupi za 39,40% skandalozna. Građani Kikinde zahtevaju ispravnu pijaću vodu, a ne drastična poskupljenja.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook