Kostreš:Neophodna saradnja da bi se izašlo iz ćorsokaka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 19. 08. 2014. | Komentara: 0

Kostreš:Neophodna saradnja da bi se izašlo iz ćorsokaka

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je neophodan određeni vid saradnje između svih političkih faktora u pokrajinskoj administraciji, kako bi se izašlo iz ćorsokaka, a posebno SNS i DS, rekao je danas zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.

LSV
 
- Neophodna je, pre svega, određena saradnja između SNS i DS - rekao je Kostreš Tanjugu, komentarišući saglasnost lidera SNS i SVM Aleksandra Vučića i Ištvana Pastora o formiranju koncentracione vlade u Vojvodini sa oročenim mandatom.
 
On je napomenuo da sve odluke koje donese pokrajinska administracija, kao što su predlozi zakona o finansiranju i drugih, moraju da budu potvrđene i na republičkom nivou, što podrazumeva učešće SNS. To znači, dodao je Kostreš, da se bez široke političke saradnje ne može nastaviti funkcionisanje pokrajine.
 
On je podsetio da je pre nekoliko meseci donet Statut AP Vojvodine, baš na osnovu saradnje SNS i DS i da ne vidi razloge zašto oni ne bi i u buduće sarađivali.
 
(BILSV, 19.08.2014)
 



Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook