Liga nastavlja borbu za autonomiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 27. 09. 2012. | Komentara: 1

Liga nastavlja borbu za autonomiju

NOVI SAD – Nakon višednevnih medijskih napisa o incidentu u Novom Sadu u kojem je učestvovao lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, potpredsednica Izvršnog odbora LSV Maja Sedlarević istakla je za Radio-televiziju Vojvodine da će Liga nastaviti da funkcioniše nesmetano i da će sa svojim liderom nastaviti da se zalaže za ideje autonomije Vojvodine.

Maja Sedlarević

– Nećemo odustati od svoje borbe za autonomiju Vojvodine, što mnogi sad impliciraju. Nenad Čanak jeste neko ko je apostrofiran kao vođa autonomističkog bloka i to će biti i dalje. Ovo što mu se desilo, jeste nešto što mu se desilo u privatnom životu i ni na koji način, niti jeste, niti sme da utiče na njegovu dalju političku borbu – istakla je Sedlarevićeva. Republička izborna komisija dodelila je danas poslanički mandat kandidatu sa izborne liste "Izbor za bolji život" Karolju Čiziku, koji je tako zauzeo mesto predsednika LSV Nenada Čanka, koji je juče podneo ostavku na to mesto. Čizik će, shodno Zakonu o izboru narodnih poslanika, položiti zakletvu u parlamentu i nakon toga će početi da mu teče poslanički mandat.

(BILSV, 27. 09. 2012.)



Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook