Liga prihvatila Pastorov poziv

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 11. 09. 2014. | Komentara: 0

Liga prihvatila Pastorov poziv

NOVI SAD – Predsednik Poslaničkog kluba Lige socijaldemokrata Vojvodine  u Skupštini Vojvodine Branislav Bogaroški potvrdio je da će se ta stranka odazvati pozivu predsednika Skupštine Vojvodine i lideru Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora.

LSV

Bogaroški je za portal Autonomija.info ocenio da je prvo potrebno videti o čemu će se tačno razgovarati i šta je ideja koncentracione vlade.
– Da vidimo koji su to politički principi i smisao takve vlade, kao i šta bi to donelo građanima Vojvodine – rekao je Bogaroški. On je podsetio da je predsedništvo LSV koje je zasedalo prošle nedelje usvojilo platformu sa političkim postulatima i dalo rok od 30 dana da se pregovori te stranke o Pokrajinskoj vladi privedu kraju.
– Postigli smo i visok stepen saglasnosti sa Demokratskom strankom i očekujem da će se vrlo brzo krenuti u realizaciju dogovorenog – rekao je Bogaroški. Na pitanje kakav će biti odgovor LSV ukoliko DS na razgovorima ostane pri odluci da neće učestvovati u vladi čiji je deo i Srpska napredna stranka, Bogaroški je istakao da tada nema reči o koncentracionoj vladi, već u tom slučaju političke stranke pregovaraju o pravljenju neke druge većine. On je dodao i da ne želi da licitira ishodom razgovora koji se očekuje u utorak.

(BILSV, 11. 09. 2014)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook