Ligaši okrečili Centar za kulturu u Beloj Crkvi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 22. 03. 2012. | Komentara: 0

Ligaši okrečili Centar za kulturu u Beloj Crkvi

BELA CRKVA – Zahvaljujući sredstvima koja je obezbedila Liga socijaldemokrata Vojvodine Centar za kulturu u Beloj Crkvi dobija novo ruho. Radovi su počeli sa prvim prolećnim danima, a okrečeni su bioskopska sala, hodnik na ulazu, kao i garderoba.

Bioskop

Do ove saradnje došlo je nakon nedavnog gostovanja lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka Beloj Crkvi, koji je upravo u tom, tada zapuštenom prostoru, održao tribinu. On je tom prilikom obećao da će finansirati krečenje, čim to vremenski uslovi dozvole. Obećanje je održano, pa su sa prvim toplim danima počeli i radovi, a uručujući neophodan materijal za izvođenje tih poslova, predsednica Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bela Crkva Sandra Ristić je rekla da je zaista žalosno što je objekat u takvom stanju.

– I ubuduće ćemo se angažovati da, putem raznih akcija opštinskog odbora, pomognemo u revitalizaciji samog objekta, kao i povećanju broja kulturnih dešavanja koja bi se u ovom prostoru mogla održavati – navela je Ristićeva. Ona je naglasila i da mladi ljudi angažovani u belocrkvanskom amaterskom pozorištu i gradskom horu ne mogu predstaviti svoj rad bez sale, koja je u isto vreme i bioskopska i pozorišna. A prema rečima direktora Centra za kulturu Ilije Blanuše, taj prostor je poslednji put okrečen pre čak devetnaest godina.

(BILSV, 22. 03. 2012.)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook