LSV dokazala štetnost poklanjanja NIS-a

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 07. 11. 2022. | Komentara: 0

LSV dokazala štetnost poklanjanja NIS-a

Novi Sad, 07. novembar 2022 - LSV izražava zadovoljstvo što su Vlada i predsednik Republike Srbije odlučili da naša država najzad preuzme Naftnu industriju Srbije.

LSV

Autonomna Pokrajina Vojvodina, kao motor razvoja Republike Srbije, mora dobiti podršku za zaštitu i odbranu rudnog bogatstva, koje treba da bude namenjeno građanima, a ne stranim kompanijama.

Poslednjih deset godina LSV nastoji da spreči pljačku Srbije i Vojvodine i iskorišćavanje rudnog bogatstva naše zemlje, kao i zloupotrebu tržišta naftnih derivata u Srbiji.

Građani Srbije ne treba da brinu da će našoj zemlji nedostajati energenata ako država preuzme NIS, jer i od dosadašnjeg vlasnika, ruskog Gaspromnjefta, nismo dobijali ništa jeftinije i privilegovanije.

Takođe, skrećemo pažnju državi da NIS-u nisu potrebni priučeni partijski kadrovi, već iskusna uprava, koja će profesionalno i odgovorno voditi kompaniju.

Mlađen Malešević
Član Saveta za budžet i finansije 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Izjave | Ponedeljak, 30. 01. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Prihvatiti francusko-nemački predlog, EU nema alternativu

Liga socijaldemokrata Vojvodine se zalaže za prihvatanje evropskog predloga o Kosovu, jer smatra da ulazak Srbije u Evropsku uniju nema alternativu, izjavio je predsednik LSV Bojan Kostreš i poručio da "između racija i emocija, moramo da izaberemo racio".
Saopštenja | Nedelja, 29. 01. 2023. | Komentara: 0

LSV: Vesić ne radi svoj posao. Premijerka Brnabić da obezbedi sigurnost na železničkim prugama

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od premijerke Ane Brnabić da Vlada Srbije pod hitno započne sanaciju železničkih pruga na kojima se u poslednje vreme dešavaju iskliznuća vagona-cisterni sa opadnim otpadom.
Saopštenja | Petak, 27. 01. 2023. | Komentara: 0

LSV: Država da stane u zaštitu direktorke škole u Sečnju

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od republičkog ministra prosvete i pokrajinskog sekretara za obrazovanje da stanu u zaštitu direktorke Osnovne škole „Aleksa Šantić“ u Sečnju Olivere Marjanović, koja je izložena progonu i medijskom ličnu zbog odluke o načinu proslave školske slave Svetog Save u školi.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook