LSV neće odustati od kolone traktora u Beogradu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 23. 11. 2015. | Komentara: 0

LSV neće odustati od kolone traktora u Beogradu

NOVI SAD, 23. novembar - Liga socijaldemokrata Vojvodine neće kršiti zakon, ali neće ni odustati od ideje da organizuje kolonu traktora u Beogradu kojom će se skrenuti pažnja na ogroman problem koji bi vojvođanski poljoprivrednici i poljoprivrednici širom zemlje imali ako se u ovom obliku usvoji Predloga zakona o izmenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu. 

LSV

Pokušaćemo da  nadležnima u Ministarstvu unutrašnjih poslova predočimo koliko je važno da poljoprivrednici iz Vojvodine, ali i iz drugih krajeva zemlje budu tretirani kao svi ostali građani, odnosno da im se omogući da iskoriste svoje pravo da iskažu svoje nezadovoljstvo.  

Protestna kolona je trebalo da u četvrtak 26. novembra u 11.55 časova prođe od Ministarstva poljoprivrede do Narodne skupštine Republike Srbije bez  ikakve blokade puta i zaustavljanja saobraćaja. 

Želja poljoprivrednika je bila da na taj način skrenu pažnju na činjenicu da je u skupštinsku proceduru upućen predlog zakona a da nisu uvaćene njihove i primedbe stručnjaka iznete tokom javne rasprave, već su usvojena rešenja kojima se otvaraju vrata tajkunizaciji agrara i gašenju malih i srednjih poljoprivrednih gazdinstava.

Očekujemo da će Ministarstvo unutrašnjih poslova imati razumevanja i da ćemo uspeti da postignemo određeni dogovor. U suprotnom, o daljim potezima Lige socijaldemokrata Vojvodine moraće da odluče nadležni organi LSV. 

Kao odgovorni ljudi koji smo preuzeli organizaciju te kolone, kao i do sada, nećemo kršiti zakon i nećemo sukobe. Sa druge strane, ne postoji način da odustanemo i izneverimo paore. Dakle, moraćemo da pronađemo način da se ova kolona organizuje  ili da nađemo neki drugi oblik manifestacije nezadovoljstva poljoprivrednika i nezadovoljstva Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Generalni sekretar 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook