LSV podržava građane Niša: borite se za svoj aerodrom!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 03. 04. 2018. | Komentara: 0

LSV podržava građane Niša: borite se za svoj aerodrom!

Novi Sad, 03. april 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine punu podršku građanima i građankama Niša koji se bore za svoj aerodrom.

LSV

Činjenica da je država uložila tri i po miliona evra u taj aerodrom i da ga neće odneti nikuda, ne znači ništa. Država je isto tako mogla da uloži novac, a da aerodrom ne pređe u njeno vlasništvo.

To je još jedan primer centralizma koji je godinama prisutan, bez obzira na sve promene vlasti, a podrazumeva da su građani ove zemlje koji žive izvan Beograda sposobni da rade, ali ne i da upravljaju onim što su sami napravili i izgradili.

Isto tako iz Vojvodine je recimo preuzet i centralizovan Naftagas koji je zatim kao NIS bez pitanja prodat za petinu procenjene vrednosti sa sve rezervama nafte i gasa vrednim sedam milijardi evra.

Pokušaj da se vojvođanski deo autoputa izda u koncesiju na četvrt veka uspeli smo da zaustavimo pre deset godina.

Na žalost, Elektrovojvodina je ugašena, a njena imovina centralizovana, iako je bila najuspešnije preduzeće u EPS-u. Slično je bilo sa železnicom, Lutrijom Vojvodine i PTT koji je proglašen Telekomom.

Vojvodina danas nema nadležnosti čak ni nad Fruškom gorom.

I svaki put kada smo ukazivali na to ili novac koji se Vojvodini zakida, optuživali su nas za separatizam.

Liga socijaldemokrata Vojvodine se godinama intenzivno bori za vraćanje imovine, prihoda, nadležnosti i pune autonomije Vojvodine. Jednako dugo i intezivno borimo se i za decentralizaciju čitave zemlje jer smo uvereni da je to jedini put za ravnomeran razvoj i kvalitetan život u svim njenim krajevima.

I nećemo stati dok se to i ne dogodi.

Pozivamo i Nišlijke i Nišlije da budu uporni i ne posustanu u svojoj borbi dok ne vrate svoj aerodrom. Uvereni smo da je to još jedna važna i velika bitka za konačnu decentralizaciju Republike Srbije.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook