LSV pozdravlja pobedu proevropskih snaga

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 27. 05. 2019. | Komentara: 0

LSV pozdravlja pobedu proevropskih snaga

Novi Sad, 27. maj 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja rezultate izbora za Evropski parlament i smatra da će pred novim poslanicima biti veliki posao daljeg napretka Evropke unije.

Posebno je bitno istaći veliku izlaznost građana i njihovu spremnost da učestvuju u stvaranju bolje budućnosti EU.

LSV
 
Ekstremna desnica, koja ima velike simpatije među delom građana Srbije, doživela je određeni porast u broju poslanika, ali je zapravo doživela veliki poraz i razočaranje. Građani EU su pokazali spremnost da se odupru ekstremnoj desnici i populistima, koji svoje političke ambicije kriju iza tzv. evroskepticizma. 

Evropski slobodni savez (EFA), čiji je LSV član, zabeležio je veliki uspon. Najveći u svojoj istoriji! Škotska nacionalna partija je osvojila polovinu poslanika iz Škotske, Katalonska republikanska levica pobedila je u Kataloniji i ostala na istom broju poslanika. Uspeh su zabeležile u članice EFA u Francuskoj, Belgiji, Letoniji, Baskiji i Velsu.

Uspeh EFA još je značajniji kada se istakne da je zajednička lista ovog političkog saveza sa partijama iz porodice Zelenih osvojila oko 70 mandata u Evropskom parlamentu.

Liga socijaldemorkata Vojvodine izražava nadu da će rezultat demokratskih i proevropskih stranaka pozitivno uticati i na politiku proširenja, te da će i vlasti Republike Srbije i celog regiona uspešno sarađivati sa budućim nosiocima vlasti u inistitucijama Evropske unije.

Nadamo se da će u narednom ciklusu izbora za Evropski parlament i naša država imati mogućnost izbora svojih poslanika, naravno kao članica Evropske unije.

Sekretar za međunarodnu saradnju
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović




Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook