LSV pozdravlja pobedu proevropskih snaga

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 27. 05. 2019. | Komentara: 0

LSV pozdravlja pobedu proevropskih snaga

Novi Sad, 27. maj 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja rezultate izbora za Evropski parlament i smatra da će pred novim poslanicima biti veliki posao daljeg napretka Evropke unije.

Posebno je bitno istaći veliku izlaznost građana i njihovu spremnost da učestvuju u stvaranju bolje budućnosti EU.

LSV
 
Ekstremna desnica, koja ima velike simpatije među delom građana Srbije, doživela je određeni porast u broju poslanika, ali je zapravo doživela veliki poraz i razočaranje. Građani EU su pokazali spremnost da se odupru ekstremnoj desnici i populistima, koji svoje političke ambicije kriju iza tzv. evroskepticizma. 

Evropski slobodni savez (EFA), čiji je LSV član, zabeležio je veliki uspon. Najveći u svojoj istoriji! Škotska nacionalna partija je osvojila polovinu poslanika iz Škotske, Katalonska republikanska levica pobedila je u Kataloniji i ostala na istom broju poslanika. Uspeh su zabeležile u članice EFA u Francuskoj, Belgiji, Letoniji, Baskiji i Velsu.

Uspeh EFA još je značajniji kada se istakne da je zajednička lista ovog političkog saveza sa partijama iz porodice Zelenih osvojila oko 70 mandata u Evropskom parlamentu.

Liga socijaldemorkata Vojvodine izražava nadu da će rezultat demokratskih i proevropskih stranaka pozitivno uticati i na politiku proširenja, te da će i vlasti Republike Srbije i celog regiona uspešno sarađivati sa budućim nosiocima vlasti u inistitucijama Evropske unije.

Nadamo se da će u narednom ciklusu izbora za Evropski parlament i naša država imati mogućnost izbora svojih poslanika, naravno kao članica Evropske unije.

Sekretar za međunarodnu saradnju
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović




Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook